COSMICA SOL

Familiens solkremer

Slik velger du riktig solkrem til hele familien.

SART: Barnehud er sart, og skal vare livet ut. Da er beskyttelse essensielt.
SART: Barnehud er sart, og skal vare livet ut. Da er beskyttelse essensielt. Foto: Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Det har seg nemlig slik at alle familiemedlemmer kan ha forskjellige behov og trenge solkremer med ulike filtre. Kjemisk filter, partikkelfilter eller kombinasjonsfiltre? Det er det store spørsmålet.

Følg oss på Facebook

Filter for familien

Et kjemisk filter er et organisk stoff som absorberer UV-lys og omdanner det til infrarød stråling eller varme. Solkremer med kjemiske filtre er lette å smøre ut. Denne typen solkremer kan i utgangspunktet brukes av alle i familien, men for familiens yngste barn er det bedre å bruke solkrem med partikkelfiltre.

Fordelen med solkrem som inneholder partikkelfilter er at foreldre lett kan se om barnet er skikkelig smurt. Når denne typen solkrem påføres blir den liggende som en hvit hinne på huden. En annen fordel er at det er mindre risiko for hudirritasjon fordi solkrem med partikkelfilter ikke går ned i huden på samme måte som solkrem med kjemisk filter.

Cosmica Kids Sun Cream med solfaktor 20 og 30 har unik sammensetning som passer for de minste barna. Solkremen har kun partikkelfilter, og er lett å smøre på samtidig som den beskytter effektivt. Solkremen er ekstra vannresistent og tåler mye bading.

Kombinert beskyttelse

Solkrem med kombinasjonsfiltre inneholder en blanding av kjemiske filtre og partikkelfiltre. Denne solkremtypen har begge filtertypenes fordeler; den absorberes lett i huden grunnet det kjemiske filteret, men reduserer samtidig risikoen for hudreaksjoner, fordi den inneholder partikkelfilter.

Solkremer med kombinasjonsfiltre anbefales til de litt eldre barna i familien, som har begynt å smøre seg selv. De vil helst slippe den hvite fargen partikkelfilteret gir. Kombinasjonsfiltre anbefales også til personer med sensitiv hud.

Cosmica Kids Sun Lotion med solfaktor 50 får du kjøpt på apoteket. Dette er en god solkrem med kombinasjonsfiltre, som er vannresistent og uparfymert. Hvis du syntes en spray er mer praktisk kan du prøve Cosmica Kids Sun Spray med solfaktor 30.

Solfaktor

Når du har funnet den riktige filtertypen til hvert familiemedlem er det flere ting du må huske på. Tidspunkt på dagen, hvor blå himmelen er og antall minutter med bading er bare noen eksempler på faktorer som spiller en rolle for hvor ofte du må smøre deg og dine. Riktig valg av solfaktor er en annen forutsetning for vellykkete sommerdager uten solbrenthet. Men når alt dette er på plass er det bare en ting å gjøre - ta familien med og løp ut i sola!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning