Velger å være åpne

Disse kjendisene har fått korona – her er budskapene deres

Solidaritet, transparanthet og takknemlighet overfor helsevesenet.

HAR TESTET POSITIVT: Skuespillerparet Tom Hanks og Rita Wilson har begge testet postivt for koronaviruset og har valgt å være åpne om det i sosiale medier.
HAR TESTET POSITIVT: Skuespillerparet Tom Hanks og Rita Wilson har begge testet postivt for koronaviruset og har valgt å være åpne om det i sosiale medier. Foto: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images
Sist oppdatert

Koronautbruddet påvirker oss alle, og kjendisverdenen er intet unntak.

De siste dagene har flere av våre A-kjendiser testet positivt og valgt å være åpen om at de har fått bekreftet infeksjon med koronaviruset.

1. Tom Hanks og Rita Wilson

Forrige uke kom nyheten om at filmstjernen Tom Hanks (63) og kona, skuespiller Rita Wilson (63), hadde testet positivt for viruset. Hanks greiet selv ut om situasjonen på sin Instagram-konto, og delte flere oppdateringer med følgerne og fansen.

Paret hadde vært på reise i Australia da de begynte å følge seg trøtte, forkjølet, og fikk feber. De ble testet og da prøvene viste seg å være positive, ble de isolert.

I etterkant har Hanks delt fra innleggelsen på sykehuset på Instagram, hvor han takker for hjelpen fra de som har tatt hånd om paret.

«Vi tar det en dag av gangen. Det er ting vi alle kan gjøre for å komme oss gjennom dette ved å følge rådene fra ekspertene og ta vare på oss selv og hverandre.»

Mandag denne uken kunne CNN melde at paret var skrevet ut av sykehuset de befant seg på i Queensland, og at de nå oppholder seg i isolasjon på hjemmet sitt i området.

2. Kristofer Hivju

«Game of Thrones»-stjerne og skuespiller Kristofer Hivju (41) kunne mandag melde at han har testet positivt for koronavirus.

I et innlegg på Instagram hvor han deler bilde av seg selv og kona Gry Molvær Hivju og hilser fra Norge, skriver Hivju:

«Jeg er lei meg over å måtte si at jeg i dag har testet positivt for Covid-19. Familien min og jeg isolerer oss hjemme for hvor enn lang tid det tar. Vi er ved god helse – jeg har bare milde symptomer som minner om forkjølelse.»

Han ber folk være ekstremt forsiktige, av hensyn til personer i risikogruppene.

«Vask hendene, hold halvannen meters avstand fra andre, gå inn i karantene, bare gjør alt dere kan for å stoppe viruset i å spre seg. Sammen kan vi bekjempe dette viruset og forhindre en krise ved sykehusene våre. Vær så snill å ta vare på hverandre, hold avstand og hold dere friske!»

Skuespilleren oppfordrer også folk til å holde seg oppdatert på retningslinjer fra helsemyndighetene i sine land, og følge dem for å holde seg trygge og beskytte, ikke bare seg selv, men hele samfunnet, og spesielt folk i risikogruppene som eldre og personer med kroniske sykdommer.

3. Idris Elba

Skuespiller Idris Elba (47) annonserte mandag at han har blitt smittet av koronaviruset i en video på Twitter.

«I morges fikk jeg noen testresultater tilbake på koronavirus, og de kom tilbake positive. Det suger», forteller han.

Elba sier at han ikke har hatt noen symptomer, men at han fikk testet seg fordi han ble gjort klar over at han hadde vært i nærheten av en person som er smittet med viruset. Han satte seg umiddelbart i karantene og testet seg.

Han legger til at kona Sabrina Dhowre, som han tilbringer dagene sammen med, ikke har blitt testet, men at hun føler seg ok.

«Dette er alvorlig. Nå er det virkelig tid for å distansere seg sosialt og vaske hendene. Utover det, er det mennesker der ute som ikke har symptomer og det kan lett spre viruset.»

«Vi har fortalt familien vår, de er veldig forståelsesfulle. Og vi har fortalt kollegaene våre. Det beste akkurat nå, er nok transparenthet hvis du føler deg dårlig tror du burde vært testet, eller du har blitt eksponert. Det er veldig viktig. Vi lever i en delt verden, vi kan alle føle det, og det er noe dritt. Men nå er tiden for solidaritet og å tenke på hverandre. Det er så manges liv som har blitt påvirket – fra de som har mistet noen de elsker til de som har mistet levebrødet sitt. Dette er på ekte».

Elba avslutter med å si at han vil holde fansen oppdatert om sin tilstand.

4. Olga Kurylenko

Den tidligere Bond-piken, skuespiler og modell Olga Kurylenko (40) tok til Instagram for å fortelle omverdenen at hun har testet positivt på koronaviruset.

Til et bilde fra innsiden av hjemmet sitt deler hun nyheten.

«Innesperret hjemme etter å ha testet positivt for koronavirus. Jeg har faktisk vært syk i nesten en uke nå. Feber og utmattelse er hovedsymptomene mine. Ta vare på dere selv og ta dette seriøst!» er hennes oppfordring.

5. Rudy Gobert

NBA-stjernen Rudy Gobert (27) spiller på Utah Jazz, og ble bekreftet coronasmittet forrige uke. Franskmannens positive prøve er grunnen til at NBA-ligaen nå er satt på vent.

På en pressekonferanse bare dager før han testet positivt, spøkte Gobert med koronaviruset og tok på alle pressefolkenes mikrofoner og opptakere under en pressekonferanse, ifølge USA Today.

Nå angrer han.

I et innlegg på Instagram fra 12. mars takker han for bekymringen og støtten han har fått fra følgerne sine.

«Jeg har gått gjennom så mange følelser etter at jeg fikk vite om diagnosen min ... mest frykt, engstelse og forlegenhet. Det første og viktigste jeg vil gjøre er å beklage offentlig til menneskene jeg kan ha satt i fare. På det aktuelle tidspunktet ante jeg ikke at jeg var smittet. Jeg var uforsiktig. Jeg håper historien min kan fungere som en advarsel og får folk til å ta dette seriøst.»

Basketspilleren forteller videre at han vil fortsette å gjøre alt han kan ved å bruke sin opplevelse til å spre kunnskap og forhindre videre spredning av viruset og oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler. Det hører med til historien at NBA-stjernen har donert en halv million dollar til folk som er rammet av viruset i USA og Frankrike i etterkant.

Gobert legger også til at han blir tatt godt vare på og er på bedringens vei.

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2020, og sist oppdatert 18/03 2020.

Les også