puberteten:

Pubertet i klassen...

Hvordan styre unna pinlige situasjoner i klasserommet?

Publisert Oppdatert

Når hele klassen er mer eller mindre midt i puberteten, hender det at det kan oppstå noen pinlige situasjoner. Her får du noen tips til en bedre skolehverdag.

Men først: Her er en episode av "Sara", en serie som gikk på nrk.no for en stund tilbake.

Denne episoden handler nettopp om pubertet i klassen. Skoletimen hadde kanskje gått litt bedre dersom alle hadde vært litt mer forståelsesfulle med hverandre her...

Noen tips:

  • Ikke le av guttene som er i stemmeskiftet. De kan ikke noe for at stemmen oppfører seg rart, og hopper mellom en mørk og en lys tone når de minst venter det. De synes sikker dette er flaut nok som det er, om ikke jentene skal fnise og slenge kommentarer om det i tillegg.

  • Ikke sleng med leppa til de som har kommet tidlig i puberteten, eller kanskje ikke har kommet i puberteten ennå. Kroppen utvikler seg i sitt eget tempo, og det er ikke gitt at alle i klassen har kommet like langt i puberteten til en hver tid.

  • Vær omtenksom ovenfor klassekameratene dine. Hvis venninna di er sikkelig sur og gretten en dag kan du prøve å være litt ekstra grei med henne i steden for å irritere deg over henne. Husk at humøret svinger velig når man er i puberteten. Neste dag er det kanskje du som er i dårlig humør...

  • Hvis noen erter deg for kviser, pupper, PMS, mensen eller lignende - ta det med et smil i steden for å bli flau og lei deg. Finn på noe morsomt eller avvepnende å si til svar. Når den som erter oppdager at det ikke vipper deg av pinnen eller gjør deg flau, blir det nok ikke så morsomt å erte deg likevel.

Noen ganger kan det være godt å ha en god kommentar på lur, for å komme seg ut av en eventuell flau situasjon.

I de fleste anledninger hjelper det å ikke ta seg selv så seriøst, og heller le av situasjonen enn å storme dritflau ut av rommet slik som Sara gjorde i klippet over. Hva om Sara heller hadde gjort dette da gutten i klassen ropte at hun hadde blødd igjennom:

Fortsatt fram til læreren, tatt imot bindet, og sagt: "Dette passet jo bra. Jeg trenger tyedligvis et bind i dag". Så kunne hun knytt en genser rundt livet, og gått på do.

Les mer om pinlige situasjoner, og få tips til hvordan du kan komme deg ut av dem, her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning