Helsesøster:

Får du vondt i brystet når du trener?

Eller blir du veldig andpusten? Helsesøster Grethe har svaret på hva det kan være.

Publisert Oppdatert

Soveproblemer
hei! jeg er ei jente med migrene og jeg vet at soving er veldig viktig, men problemet mitt er at jeg har soveproblemer. Det er kjempeslitsomt for neste dag har jeg syyykt vondt i hodet, men siden det skjer nesten hver dag blir jeg tvunget noen ganger. Kan du pliiiiiiiis hjelpe meg?

Bør få hjelp fra lege og foreldre
Hei! Dette må du få hjelp til fra foreldrene dine og lege. Regelmessig søvn og kosthold er viktig når du har migrene(og også ved flere andre kroniske sykdommer). Du skriver litt for lite om søvnproblemene dine til at jeg kan hjelpe deg med gode råd. Er det innsovningsproblemer eller våkner du i løpet av natten? Hvordan sover du ellers, i helgene og ettermiddager? Osv. Disse tingene er viktige å vite for å kunne hjelpe deg.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Vanskelig å trene, får pusteproblemer!
Hei! Når jeg trener går det 5 min også begynner jeg og bli anpusten og få vondt i brystet, etter det får jeg også pusteproblemer! Hva kan det hvere? Please svar! Har snakket med mamma og hun sier at det ikke er noe, men jeg er beskymmret!
Hilsen jente 10

Dårlig form?
Hei, hei! Jeg tror nok at det kommer av at du er i dårlig form. Du kan jo snakke med moren din og få en legesjekk for å være sikker på at det ikke er noe galt. Dersom legen sier at alt er normalt så er det bare å stå på og fortsette å trene. Du trenger ikke begynne så hardt og stoppe før du får vondt og vanskelig for å puste. Etter hvert vil du nok oppleve at du tåler stadig mer før du blir så sliten at du lurer på om noe er galt!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Vondt i brystet når jeg driver med idrett
Jeg har kjempe vondt i hjerte/brystet når jeg hopper eller løper! Jeg har nettopp tatt HPV- sprøyte (vet ikke om det har noe å gjøre,men ja)
Jeg har også vært kvalm, men ikke SPY kvalm, bare vondt i magen og får så vondt at jeg har lyst til å gråte, vær så snill å svar meg! P.S digger Julia!

Skal ikke være dårlig over lengre tid uten å snakke med lege om det
Hei! Jeg vet ikke hvorfor du har vondt i brystet og er kvalm, men dersom det har vart en stund så bør du snakke med foreldrene dine og lege om det. Du skal jo ikke gå rundt og føle deg dårlig over lengre tid uten å få det undersøkt. Det er umulig for meg å vite eller spekulere i hvorfor du har det slik. Legen kan ta prøver og stille spørsmål som kan hjelpe til å si noe om årsaken.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Pustevansker innimellom... REDD!!
Hei! Noen ganger har jeg litt pustevansker, men det skjer ikke så ofte da jeg trener, så det er ikke astma. Det blir liksom litt tungt å puste og stikker noen få ganger i hjertet. Noen ganger er jeg sikker på at jeg kommer til å dø. Og nå overdriver jeg ikke. Hva kan dette være, og hvordan kan jeg ungå det? Fungerer det å trene mer? Please svar. Hadde blitt kjempe glad.
Hilsen en litt redd jente...

Vanskelig å svare på
Hei! Det er vanskelig for meg å svare på så jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette og få en legesjekk for sikkerhets skyld.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Skjelver mye:(
Hei jeg er en gutt på 12 år og jeg lurer på om det er farlig å skjelve mye? Jeg bruker å skjelve noenganger når jeg ligger i senga og spiller. Og noen ganger begynner jeg bare å skjelve kjempemye uten grunn. Jeg har noen ting jeg tenker på som på en måte plager meg. Kan det kanskje være det? Selvom jeg har sagt alt til foreldrene mine? Kan det være fordi jeg spiller for mye eller noe? Kan det hende at jeg får kreft:(? Pliiiis svar! Er litt redd her jeg sitter

Bør snakke med en lege om dette.
Hei! Det er veldig vanskelig for meg å vite hva dette kan være. Det er ikke normalt å ha det slik, så jeg tenker at du bør snakke med en lege om dette.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning