Helsesøster:

Det du lurer på om å onanere...

... Men som er flaut å spørre mamma om! Helsesøster Grethe har svarene.

Publisert Oppdatert

Onani
Hei , jeg lurer på en liten ting... Jeg tenker endel på det med onanering osv.. Men åssen gjør man det?

En hver må finne sin egen måte
Hei!
Det finnes ikke oppskrifter på dette. En hver må finne sin måte. Det som fungerer for den ene fungerer ikke nødvendigvis for den andre. Når lystene kommer vil fantasien settes i gang og du vil lete etter måter å tilfredsstille deg på. Noen bruker fingrene, noen bryker dyna, puta, bamsen, dusjstrålene eller finner sine egne måter å gjøre dette på. Du finner nok også din!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Vil ha sex
Hei, Julia! Først vil jeg bare si at jeg elsker disse sidene. De hjelper meg kjempe mye i min hverdag. Men jeg et problem. Jeg ønsker å kysse, kline og ha sex med noen hele tiden. Tør ikke å si det til noen bortsett fra mine nermeste venner og min kjæreste. Vil ikke si det til mamma eller pappa, de kommer til å bli helt stum og tenke andre ting om meg. Er det uvanlig å ha lyst på sex når man bare er 12 år? Er det farlig å tenke på det vær dag? Hva bør jeg gjøre?? Bør jeg si det til foreldrene mine? Plis svar på dette i neste nummer av Julia!

Det er veldig vanlig å ha stor sexlyst i puberteten
Hei!
Det er helt normalt å ha sexlyst og bli opptatt av dette når du er 12 år. Du er i puberteten og produksjonen av kjønnshormoner er stor. Det blir også sexlysten. Å kysse og kline er greit, men du er for ung til å ha sex med kjæresten din. Heldigvis kan du tilfredsstille deg selv og utforske denne lysten for deg selv... Du trenger ikke være flau over dette, men det er heller ikke noe du absolutt må fortelle til andre. Privatlivet er greit å ha for seg selv dersom du ønsker det.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Onani, er det rart? Er det tabu?
Hei jeg er en jente på 14 år som lurer på ting rundt temaet onani. Har prøvd med noen fingre her og der, men jeg synes ikke det er så godt. Har også prøvd dusjhodet, noe som falt bedre i smak. Kan jo ikke gå i dusjen vær gang jeg vil kose meg litt ( noe som er ofte), da bruker jeg jo opp alt varmtvannet! Så spørsmålet mitt er egentlig om du har noen tips til hva man kan gjøre hvis man vil unne seg litt? Bor fortsatt hjemme så leketøy og dildoer kan jeg ikke ha! Det er jo veldig dyrt + hva vil mamma si hvis hun hadde funnet det! Er det rart å onanere, gjør liksom jenter det? Hilsen kåt jente!

Slett ikke rart
Hei!
Jeg har ingen tips å komme med da en hver må finne sin måte å gjøre dette på. Prøv deg frem så finner du nok frem til metoder og måter. Det høres ut som om du har fantasien og evnen til å prøve deg frem.
Jeg anbefaler ikke å bruke sex leketøy som dildoer osv. før du blir eldre og har litt mer erfaring med enklere metoder. Det er greit å lære seg det grunnleggende før du går i gang med det mer avanserte - og at du ikke bare greier tilfredsstille deg selv med leketøy.
Det er aldersgrenser for å kjøpe sex leketøy så du vil ikke få tilgang til slike varer.

Jeg synes slett ikke det er rart at jenter onanerer. Det er helt normalt og faktisk også bra for deg. Du lærer kroppen din å kjenne og de som onanerer får vanligvis lettere orgasme også sammen med en partner senere. Du frigjør lykkehormoner og kroppen slapper av etter at du har onanert.
Kroppen er full av hormoner og sexlyst i din alder og du er ikke unormal!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Sex
Hei, dette er litt småflaut å skrive, men når man fingrer, er det nesten som å ha sex? Er det lissom samme følelsen?
HILSEN JENTE SOM LURER !
TAKK FOR SVAR ♥♡♥♡♥♡

Ganske likt
Hei!
Ja, det handler mye om samme følelsen.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Onanering
Hei! Jeg bare elsker denne nettsiden den er til stor hjelp:-)
Jeg er en jente på 11år og jeg onanerer av og til, er det unormalt når jeg er så liten??
hilsen meg

”Ivrige” kjønnshormoner
Hei!
Hyggelig å høre at du liker nettsiden og fremfor alt at du synes den er til hjelp :)
Du er i en alder hvor hormonene begynner å bli ganske aktive. Kjønnshormonene som er med på å sette i gang puberteten og utviklingen er spesielt ”ivrige”. Dette påvirker sexlysten og det er mange som begynner å onanere på denne tiden. Det er altså ikke unormalt at du onanerer.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Onanere med mensen?
Hei, går det greit å onanere med mensen? Er det farlig? Noen tips? Blir det veldig mye søl?

Ikke noe hinder
Hei!
Søl kan det nok bli, men mensen er ikke noe hinder for å onanere. Mange opplever faktisk at de blir ekstra lystne rett før og under mensen.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning