Twilight:

Breaking Dawn: Vår dom

Vi har sett den fjerde og nest siste Twilight-filmen.

Publisert Oppdatert

Twilight: Breaking Dawn – part 1 har premiere fredag 18.november, men Julia var på gårsdagens førpremiere av filmen. NB! Ikke les videre hvis du ikke vil vite hva som skjer!

Her er hva vi synes:
Filmen går rett på det noe av det viktigste: Bryllupet mellom Edward og Bella. Endelig får vi se brudekjolen, som har blitt holdt hemmelig så lenge! Bryllupet er selvfølgelig kjemperomantisk, og det er søtt med Edward og Bella som bare kysser og kysser og kysser…

Stemningen i Breaking Dawn er mye mer avslappet og morsom enn i de tidligere filmene. Her er det ikke så mye action som i Eclipse, for eksempel, men mye mer morsomme kommentarer og situasjoner. For eksempel talene i bryllupet – morsomme og litt pinlige!

Bella og Edward er jo vårt favorittpar i hele verden, men det er likevel utrolig trist å se hvor lei seg Jacob er, og hvor vondt det er for ham å innse at han er i ferd med å miste Bella for godt – ettersom planen er at Bella skal bli vampyr ganske raskt etter bryllupet. Taylor Lautner får virkelig vist seg fram som skuespiller, og gjør en veldig god jobb som en sint, frustrert og trist Jacob.

Problemene begynner når bryllupsreisen til Isle Esme går mot slutten, og Bella oppdager at hun er gravid. For hva slags barn er det egentlig hun bærer på? Når varulvene får høre nyheten, legger de straks planer for å drepe Bellas barn. Men det er fare for at barnet vil drepe Bella først – hun blir nemlig dødssyk av å bære på det.

Det er mange intense, skumle og litt ekle scener i Breaking Dawn. Ekle fordi Bella virkelig ser syk og fæl ut, og det blir mye blod og ekle lyder i filmens mest dramatiske scener. Det gjør nesten litt vondt å se på Kristen Stewart – fordi hun er sminket til nesten det helt ugjenkjennelige, og ser helt forferdelig ut.

Handlingen går fort fremover, og det kan nok være en fordel å ha lest boka først for å forstå alle sammenhengene. Men det er mer enn nok å la seg rive med av hvis du har sett de tre andre filmene også. Slutten er dessuten kjempebra – og bygger virkelig opp forventningene til Breaking Dawn – part 2, som kommer en gang til neste år.

Mest romantiske øyeblikk:
Bryllupet til Edward og Bella, superromantisk!

Tristeste øyeblikk:
Når Jacob tror at Bella er død, og bryter sammen utenfor Cullen-huset og gråter. Snufs!

Beste øyeblikk: Slutten, som ga oss gåsehud – med tanken på hva som kommer i neste film. Vi gleder oss allerede!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning