MUSIKK:

Boyband gjennom tidene

Spesielt på 80- og 90-tallet var boyband populære. Her er en oversikt.

Publisert Oppdatert

Boyband har i alle år vært superpopulært, spesielt på 80 og 90-tallet gjorde boyband det veldig stort. Her får du en liste over de største boybandene gjennom tidene!

Boys 2 Men
De er et amerikansk boyband. Bandet består av Nathan Morris, Shawn Stockman og Wanya Morris. Boys 2 Men er den mest suksessfulle R&B gruppen noen sinne. De har solgt mer enn 60 millioner albumer over hele verden. De hadde sine største år på 90-tallet. Deres største hits er sangene End Of The Road og I’ll Make Love To You.


New Kids on The Block
De er et Amerikansk boyband fra Boston, som hadde sin største suksess på slutten av 80-tallet. Bandet består av Donnie Wahlberg, Danny Wood, Joey Mclntyre, Jordan Knight og Jonathan Knight. Da bandet startet opp besto det også av Jamie Kelley og Mark Wahlberg. Deres største hits er sangene You Got It og Step By Step. De har solgt over 80 millioner albumer over hele verden, samt vunnet en god del priser. Bandet ble oppløst i 1994, Jonathan Knight og Danny Wood har holdt lav profil siden det. Imens de andre bandmedlemmene har fortsatt på egenhånd. I 2008 bestemte bandet seg for å gjenforenes. De slapp sin første singel på mange år, Summertime. Deretter slapp de en singel til, før de ga ut studioalbumet The Block. Deres største fans ble så glade for gjenforeningen at de ikke klarte å slutte å skrike!

‘N Sync
’N Sync var et amerikansk boyband, som ble dannet av skuespiller og artist Justin Timberlake. Bandet besto av JC Chasez, Chris krikpatrick, Lance Bass og Joey Fatone. De slo igjennom med låtea I Want You Back og Tearin’ Up My Heart. Bandet var størst på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. De oppløste gruppa i 2003 etter 7 år som band.

Michael Learns to Rock
Micheal Learns to Rock, også kjent som MLTR ble dannet i 1988. De er et dansk pop-soft rock band. Bandet består av Jascha Richter, Mikkel Lentz og Kåre Wanscher. Tidligere hadde de også med seg Søren Madsen, men han valgte å gå i 2000. MLTR gjorde det veldig stort fra 1993 til 1999, de var også veldig store i Norge. The Actor og 25 Minus er deres største hits.

Backstreet Boys
Dette amerikanske boybandet ble dannet i Orlando i Florida i 1993. De hadde veldig stor suksess på slutten av 90-tallet, gruppa har produsert mange hitlåter og er blitt nominert til flere priser for sin musikk. Gruppen består av Brian Littrell, Nick Carter, A.J. McLean og Howie Dorough. Deres aller største hits er låtene I Want It That Way og As Long As You Love Me.

Take That
Take That er et brittisk boyband fra Manchester, de ble dannet i 1990. Bandet består av Gary Barlow, Robbie Williams, Mark Owen, Howard Donald og Jason Orange. De hadde sitt store gjennombrudd i 1993 med albumet Everything Changes. På de britiske hitlistene kom hele fem av seks singler til topps. En av gruppens mest kjente låter, Back To Good var på deres neste album Nobody Else. Take That er blitt beskrevet som Sotbritannias største band etter The Beatles. I 1995 forlot Robbie Williams bandet, etter uenigheter mellom bandet og manageren. Bandet fortsatte og skulle slippe et nytt album, men etter hvert annonserte de at de skulle løses opp. Bandet startet opp igjen i 2005, men Robbie Williams fortsatte på egenhånd. 15 november 2010 slapp bandet sitt nye album Progress.

Boyzone
Dette bandet er et irsk boyband, de startet gruppen i 1993. bandet besto av Ronan Keating, Shane Lynch, Mikey Graham, Keith Duffy, Stephen Gately og David McKeer. Bandet ble oppløst i 2000, men Ronan, Shane, Mikey og Keith bestemte seg for å starte igjen i 2007. Deres største hits er When You Say Nothing At All og No Matter What.


East 17

East 17 er et brittisk band fra Walthamstow, de startet opp i 1991. Bandet besto av Tony Mortimer, John Hendy, Terry Coldwell, Brian Harvey og Blair Dreelan. East 17 var et av Storbritannias største band på 90-tallet. Låtene Stay Another Day og House Of Love var deres største hits. Bandet oppløste seg i 1999, men Tony, John og Terry gjenforente bandet i 2006.

Her kan du lese om enda flere boyband fra sent på 90-tallet og fram til i dag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning