Sjekk med stil

Det finnes gylne regler for alt, også for sjekking. Her følger noen tips som kan hjelpe deg på veien til å bli en bedre sjekker.

Den kanskje viktigste regelen er å ikke prøve deg på fysisk kontakt før du har fått aksept for at det er ok.
Den kanskje viktigste regelen er å ikke prøve deg på fysisk kontakt før du har fått aksept for at det er ok.
Publisert Oppdatert

Det finnes hundrevis av måter å sjekke på. Uansett hvordan du går fram kan det være lurt å forholde seg til noen enkle kjøreregler.

Når du møter en kvinne er det viktig å se henne inn i øynene. Dette enkle knepet gjør at du hever deg over veldig mange andre menn. Menn som kikker i gulvet, eller sveiper over en kvinnes ansikt med et flyktig blikk, virker usikre og oppfattes som usosiale. Et varmt og åpent blikk utstråler trygghet, varme og interesse. Prøv også å unngå å være den første som bryter øyekontakten.

Flørtende kroppsspråk
Det er viktig å utstråle interesse. Kroppsspråket vårt avgjør 80-90 prosent av hva vi utstråler.

- Mange menn snakker med kvinner de er interesserte i som om hun er en venn, skriver Dan Bacon, selverklært supersjekker, i en håndbok om sjekking på nettsiden themodernman.com.

Hvis du ikke gir noen hint om at du er interessert, kan det faktisk være vanskelig for kvinnen å skjønne hvor du vil hen. Et flørtende kroppsspråk kan ifølge Bacon være å holde hendene på hoften. Det utstråler styrke. Det viktigste er likevel å møte kvinnen med et åpent og interessert ansikt.

Skaff nummeret
Nettsiden theplayersociety.com har også noen tips til hvordan sjekking bør foregå. En litt annerledes måte å skaffe en kvinnes telefonnummer på, kan være å avbryte samtalen med: " Vi burde møtes en dag. Kom bort til meg før du går, og gi meg nummeret ditt". Trikset vil ikke alltid virke, men hvis hun faktisk kommer og gir deg nummeret sitt kan du være sikker på at hun er interessert.

Sjekke på nettet
Hvis du skal prøve deg som nettsjekker er det viktig å unngå å framstå som en rar enstøing. Hvis du har kommet i kontakt med en kvinne på en chatte- eller datingside er det lurt å stille seriøse spørsmål om jobb, fritidsinteresser og andre viktige tema. Da er sjansen større for at hun oppfatter deg som en ok fyr. Det kan også være greit å ikke bombadere damene med spørsmål. Hvis du først får kontakt kan et enkelt "hei, hvordan går det?" være nok. Husk å holde deg til et spørsmål om gangen. Hvis hun ikke svarer bør du ta hintet.

Ikke kleng
For dem som holder seg unna nettet, og heller går for tradisjonell sjekking på puben, finnes det noen generelle råd å ta med på veien. Regel nummer én er å ikke klenge. Vær sosial og vis at du er interessert i å snakke med flere mennesker. Hvis du bestemmer deg for å gi komplimenter, forsøk å være ærlig. Vis at du virkelig har bitt deg merke i en av hennes positive kvaliteter. Kvinner er flinke til å gjennomskue falsk smiger.

Den kanskje viktigste regelen er likevel å ikke prøve deg på fysisk kontakt før du har fått aksept for at det er ok. Hvis ikke kan en hyggelig samtale fort utarte seg til en ubehagelig avvisning.

Mer: Sengetabber du bør unngå
Mer: Slik måler hun sexappealen din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning