Sexmyter – fleip eller fakta?

Du har hørt dem mange ganger. De allment vedtatte sannhetene om sex. Men stemmer de overens med virkeligheten?

Fantasien om at single menn går ut på byen hver kveld og får napp, er faktisk bare en fantasi. Foto: Nara Vieira da Silva Osga
Fantasien om at single menn går ut på byen hver kveld og får napp, er faktisk bare en fantasi. Foto: Nara Vieira da Silva Osga
Publisert Oppdatert

Menn tror gjerne at kvinner flest har en fast oppfatning av hvordan god sex skal være. Sexmyter som for lengst burde vært begravet, lever i beste velgående. Hvilke myter er verdt å ta med seg videre?

Jo lengre du holder på, jo bedre er det
Variasjon er et ord du bør legge deg på minnet. Noen ganger kan faktisk en kjappis være det dama har mest lyst på. Selvfølgelig liker kvinner at du tar deg god tid, men alt har sine grenser og alt til sin tid.

Damer forventer stjerner og planeter ved hvert samleie
Det stemmer faktisk ikke. Det viktigste er at dere begge slapper av og nyter kosen. Dersom du stresser under samleie blir det i hvert fall ikke vellykket.

Menn ønsker mer sex enn kvinner
Det trenger ikke nødvendigvis å være sånn. Grunnen til at menn oftere tar initiativ til sex kan være at en kvinnes hormoner gjør at sexlysten svinger mer.

- Kvinner pleier dessuten å knytte følelser samleie tetter opp til følelser. Derfor kommer de ikke i like stor grad til å trygle partneren om samleie dersom han avviser dem, skriver nettstedet ivillage.com

Menn er seksuelt på topp når de er 18, og kvinner når de er 28
Det er sant, med tanke på tilførselen av seksuelle hormoner. Testosteronnivået når en topp hos menn når de er 18 år, og kvinners østrogennivå er høyest i midten av tjueårene.

- Men høye hormonnivåer betyr ikke nødvendigvis at de seksuelle prestasjonene er på topp, sier professor Marc Goldstein til Mens Health.

Å ha sex før en viktig hendelse, for eksempel en kamp, kan gjøre at du presterer dårligere.
Dette stemmer ikke. Sveitsiske forskere har utført stresstester på mennesker to og ti timer etter at de hadde hatt sex, og fant ut at etter ti timer var alle deltagerne hundre prosent restituerte. De målte bare en ørliten nedgang i prestasjonen to timer etter sex.

Ungkarer har mest sex
Fantasien om at single menn går ut på byen hver kveld og får napp, er faktisk bare en fantasi. Ifølge den amerikanske sexundersøkelsen "Sex in America" er det mennesker i parforhold som har mest sex.

- Hovedvekten at de gifte mennene sier at de har sex to til tre ganger i uken, eller minst flere ganger i måneden, mens mindre enn halvparten av de single mennene har sex like ofte, skriver Mens Fitness.

Hun kan ikke bli gravid dersom hun har mensen, du trekker deg ut før du kommer, eller hvis du bruker en kondom
Det er usannsynlig at en kvinne blir gravid mens, eller rett etter at hun har hatt mensen, men det er ikke umulig. Noen kvinner har kortere sykluser, og spermien din kan holde seg levende i mange dager.

Det er vanlig at en liten mengde sperm finner veien ut før ejakulasjon. Derfor er det ikke trygt å basere seg på å hoppe av i svingen.

Kondomer hindrer graviditet dersom de brukes riktig og ikke har skader. Virkeligheten er likevel at mellom tre og ti av hundre kvinner som bruker kondom gjennom et år, blir gravide, skriver nettstedet lommelegen.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning