Kjus og Aamodt i samme båt

LIDER AV SAMME SYKDOM

Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt har begge utviklet en sykdom som ifølge dem selv er noe kun overvektige og gamle mennesker får.

Publisert Oppdatert

Du har kanskje ikke hørt om sykdommen plantar fasciitis? Men dette er sykdommen som gullgutta Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt påstår at de sliter med. – Vi er blitt gamle og kjenner alderen presse på. Begge har vi fått plantar fasciitis, som er en betennelse man får under fotsålene. Det er det kun folk over 40 eller overvektige som utvikler. Så for vår del er det vel en salig blanding, forteller gutta til Her og Nå og ler.

Over tid kan plantar fasciitis være meget plagsomt i form av smerter og nedsatt funksjonsevne. Typisk for betennelsen er at smertene varer i lange perioder. Ifølge gutta er det til tider ganske smertefullt. – Vi sliter jo litt, og det er vondt spesielt om morgenen. Men det som er helt sikkert, er at vi fortsatt må prøve å holde oss i noenlunde form. Programkonseptet har jo den effekten at vi faktisk må trene litt. Konkurranseinstinktet er det ingen ting å si på, og vi lover å gi alt i serien som kommer på skjermen etter nyttår, forteller Lasse.

Nå er superduoen snart tilbake med en ny sesong av TVNorge-suksessen der de skal kjempe mot andre radarpar. Men denne gangen reiser de hjem til sine motstandere i «Aamodt og Kjus på bortebane», når de blant annet skal konkurrere mot Suzann Pettersen, Olaf Tufte, Eirik Verås Larsen og Gro Hammerseng-Edin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning