Derfor har hun vondt i hodet

Har du noen gang undret på hvorfor kvinner sier de har vondt i hodet når du vil ha sex? Her er noen av svarene.

Publisert Oppdatert

Doktor Anita H. Clayton, psykolog og ekspert på kvinners seksualitet, har skrevet bok om hvorfor kvinner velger å ikke prioritere sex.

Les mer: Pornoen jentene liker
Les mer: 237 grunner til å ha sex i kveld

Trøtt og sliten
Kanskje er hun trøtt, sliten og føler hun har for mye å gjøre. Klesvask som skal bli tatt, barn som skal hentes og bringes, matpakker som skal smøres. Eller det kan være andre ting som spiller inn; hun synes ikke mannen gir henne nok tilfredsstillelse, hun synes ikke hun har fin nok kropp, eller hun har rett og slett ikke skjønt vitsen med å ha sex. For en kvinne er det lett å finne grunner til å la være.


Trenger vedlikehold
- Du må fylle bensin på bilen, du må kjøpe mat, og du må betale strømmen, men du må ikke ha sex. Derfor må sexen vente, skriver Anita Clayton i boken "Satisfaction". Og det er poenget med boken. For kvinner burde ikke putte sex nederst på listen over ting de skal gjøre. Tvert derimot.

Ødelegger forholdet
Anita Clayton hevder at det er ødeleggende for kvinner ikke å prioritere sex. Ikke bare for seg, men for forholdet.

- For kvinner er det å være misfornøyd seksuelt, mer en skuffelse enn en krise. Hun lar seg sakte avvenne med å ha sex. Det kan gå så langsomt at hun ikke merker det selv, før skaden er komplett. Da kan hun lure på hvorfor det gikk galt, skriver Clayton.

Gidder ikke mer
"Stephanie" er ett eksempel. Hun trodde mannen hennes var utro, fordi han aldri tok initiativet til å ha sex. Så viser det seg at han er så lei av å mase, og at han har gitt opp. Grunnen til at hun ikke var med på å ha sex i utgangspunktet, var at hun var sliten etter jobb.

Doktor Clayton understreker at dette ikke er mannens skyld. Dette er et problem kvinnen må gjøre noe med selv. Gjerne med hjelp fra mannen, selvsagt, men hun har faktisk ansvaret for sitt eget seksualliv.

- Jeg synes seksualundervisning skulle inkludert undervisning for å styrke jentenes seksuelle inntrykk av seg selv, og gi dem mer selvsikkerhet. Og gi dem de rette verktøyene, så de kan si nei, men også ja.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning