Leserne forteller

Utad er vi et helt normalt par, men vi lever med en hemmelighet

Vi har det fint sammen, men noen vil mene vi mangler det viktigste ...

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Dere kan ikke se det på oss. Ikke noe ved oss forteller at vi er et annerledes par. Fordi jeg tror at mange andre lever som oss, har jeg bestemt meg for å dele vår historie.

Jeg var i slutten av tenårene da jeg ble kjæresten til Petter, og fra da av var han min trygghet.

Jeg, som vokste opp i et turbulent hjem og var blitt utsatt for ting barn ikke skal utsettes for, trengte en bauta, og det fikk jeg, virkelig.

Vi var uerfarne i kjærlighet og torde ikke gå for langt. Det innebar at vi bare kysset og holdt hverandres hånd det første året. Egentlig ville jeg ikke mer enn det, og jeg vet at kjæresten min heller ikke torde.

Da vi endelig forsøkte og gjennomførte, resulterte det i et svangerskap, men vi visste at vi ønsket å holde sammen resten av livet, så graviditeten ble tatt godt imot, selv om vi var unge.

Mine foreldre hadde aldri vært særlig tilstedeværende, og fra dem var det hverken støtte eller motstand.

De var skilt, og begge bodde med nye partnere i urolige og utfordrende samliv – fordi de har sine personlige problemer.

Les også (+): Vi hadde et forhold og jeg elsket ham, selv om jeg forsto hva som ville skje

Fant ikke gleden

Jeg fikk det livet jeg ville ha. Petter og jeg ble unge foreldre, og da vi torde å prøve oss på sex igjen, ble jeg gravid med nummer to.

Fra første dag var vi et tospann og team, som tok vare på hverandre og var snille mot hverandre, men jeg må innrømme at jeg ikke fant gleden i sex.

I noen år var jeg redd for at dette plaget Petter, men da vi endelig fikk snakket om det, fordi vi ønsket oss et tredje barn, sa han at han ikke hadde stort behov – og at han ikke savnet noe.

Faktisk syntes han det var godt å slippe presset.

Hva feiler oss? Jeg har googlet og lest om personer som mangler et sexliv, og det er hverken uvanlig eller merkelig, visstnok. Så hvorfor snakker ingen om det?

Sex er ikke viktig for alle, skriver en kjent psykolog, og hun sier at det ikke er sant at sex er en sentral del av alle menneskers liv. Det stemmer heller ikke at sex fører til bedre helse eller bedre søvn.

Hver eneste uke ser vi tips til et bedre sexliv i aviser og ukeblader, og jeg ser nå at det er disse artiklene som har fått meg til å tro at vi skiller oss ut som mennesker – at mannen min og jeg er unormale.

Mange ganger har jeg sittet i selskaper med venner, og de har fleipet om sex og latteren har trillet når det deles grove vitser.

Da ler Petter og jeg også. Hvordan vi har det sammen og hva vi ikke gjør, vet ingen. De ser tre barn og tenker at vi er som «alle» andre.

Les også (+): Vi var besteforeldre, hadde hus og hytte. Plutselig ville han ha skilsmisse

Trenger ikke sex

Faktum er at Petter og jeg har et godt ekteskap, tuftet på godhet, samarbeid, respekt for hverandre og lojalitet. Jeg tror at hvis du lever som oss, trenger du ikke det intime livet.

Vi er nær hverandre på så mange andre måter, og jeg vet to ting: Jeg kommer aldri til å svikte ham, og han kommer aldri til å svikte meg.

Jeg ser at jeg er heldig som har en mann som er lik meg. Hadde jeg ikke hatt behov, mens han hadde, ville samlivet sannsynligvis ha blitt utfordrende.

Nå skal det sies at det er gode grunner til at sex er tungt for meg, årsakene orker jeg ikke å gå inn på her.

Så vi to, Petter og jeg, skal fortsette på vår vei sammen. Vi har klart å lage tre barn, og det er vi stolt av. Nå blir det ikke flere, og kanskje har vi hatt sex for siste gang.

I så tilfelle er det ikke ødeleggende for det vi har sammen, og veien vi skal gå, for vi elsker hverandre på et helt annet nivå.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2024.

Les også