SAMTALE I NATTEN

Etter at vi hadde elsket, slapp han bomben: Han hadde aldri vært trofast mot en kvinne

Tre år etter at de ble et par, fikk Maja (48) høre noe som kjæresten trodde var et kompliment: «Jeg har aldri før vært trofast så lenge som dette!» Siden slet hun med å stole på ham.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert

– Vi lå nak­ne i ho­tell­sen­gen et­ter å ha els­ket. «Jeg har ald­ri els­ket noen slik jeg els­ker deg», hvisket han meg ømt i øret, for­tel­ler Maja om en natt for drøyt fem år si­den.

De had­de vært i bryl­lup hos et ven­ne­par uten­bys, og nå var de en­de­lig ale­ne igjen et­ter en lang kveld.

– «Hvor len­ge tror du det kom­mer til å vare?» spur­te Emil, og sik­tet til de ny­gif­te. Vi viss­te beg­ge at brud­gom­men i sitt for­ri­ge ek­te­skap had­de vært utro fle­re gan­ger. Helt til kona fant ut av det og ba ham flyt­te. «Han har vel nep­pe for­and­ret seg», svar­te jeg og tenk­te at én gang utro…

Det var da Emil sa at det går an å for­and­re seg.

– Han bruk­te seg selv som eks­em­pel: «I tre år har du og jeg vært sam­men, og det har ikke en­gang strei­fet meg å være utro.» Be­ru­set nok til ikke å ten­ke seg om, la han til: «For meg er det re­kord! Ald­ri før har jeg vært tro­fast så len­ge!»

Les også (+): Sjalu står jeg og ser min eksmann og hans nye flamme pusse opp stuen vi en gang delte

God­tro­en­de

Maja for­tel­ler at hun brått ble klin­ken­de edru. Mens kjæ­res­ten hennes sov­net tvert og snor­ket seg ube­kym­ret gjen­nom nat­ten, ble hun lig­gen­de vå­ken og ten­ke.

– Jeg tenk­te på de to da­me­ne han had­de barn med og en tred­je han had­de bodd sam­men med. Alle tre had­de han alt­så vært utro mot. Ville jeg være sam­men med en slik mann?

– Kjen­te du ikke til utro­ska­pen fra før av?

– Som de fles­te par had­de vi pra­tet om det å være utro, og jeg had­de sagt klart fra at det ikke er ak­sep­ta­belt under noen omstendigheter, hver­ken fra hans el­ler min side.

– Had­de dere de­fi­nert hvor gren­sen går for utro­skap?

– For meg går den ved et kyss. Det men­te han var strengt, men han god­tok det for­di han els­ket meg, som han sa. Til meg for­tal­te han åpent at han had­de vært utro mot sin sis­te sam­bo­er, men han had­de ikke inn­røm­met det over­for henne. Hun opp­da­get til­fel­dig­vis en e-post han had­de skre­vet til els­ke­rin­nen, og så for­lot hun ham.

– Hvor­dan re­ager­te du på den­ne in­for­ma­sjo­nen?

– For­els­ket valg­te jeg å tolke det som at hun be­tyd­de mind­re for ham enn jeg. Som han selv gjen­tok: «Jeg ville ald­ri ha gjort det mot deg!» Jeg tror man­ge av oss gjør den feil­ta­gel­sen, i håp om at man er «den enes­te ene». Selv da jeg for­sto at det var et møns­ter i utro­ska­pen, ble jeg væ­ren­de, i tro­en på at jeg på et vis had­de for­and­ret ham.

Les også: (+) Jeg har vært hans elskerinne siden jeg var 22 år. Nå er det nok

Bar­nas in­tui­sjon

Det hø­rer med til his­to­ri­en at Maja og Emil had­de et li­den­ska­pe­lig fy­sisk for­hold.

– Det var sna­re­re en re­gel enn et unn­tak at vi els­ket hver enes­te gang vi møt­tes, for­tel­ler hun.

Selv om de var kjæ­res­ter gjen­nom man­ge år, flyt­tet de ald­ri sam­men. Maja for­kla­rer det med hen­sy­net til bar­na, som de til sam­men had­de fire av, på hver sin kant.

– Det var best slik for alle par­ter. Selv et­ter fem år var kje­mi­en mel­lom oss glo­het, og den krev­de to­som­het. Det var ikke et for­hold med rom for å leke fa­mi­lie.

– «Leke»? Dere had­de jo beg­ge barn å iva­re­ta?

– Ja, og vi var også sam­men med hver­and­res barn innimellom, men in­gen av oss ble sterkt knyt­tet til den and­res barn. Hans bod­de for øv­rig hos mød­re­ne. Når de så fa­ren sin, var det som re­gel uten meg og mine. Helt ær­lig, så syn­tes mine barn at Emil var en stor ego­ist.

– Hvor­dan re­ager­te du på det?

– Det så­ret meg, men jeg skjul­te det. Sna­re­re prøv­de jeg å leg­ge frem for dem alle hans po­si­ti­ve si­der, men de var klo­ke­re enn som så. Jeg tror barn har bedre in­tui­sjon enn voks­ne. I et­ter­tid ser jeg jo at de had­de rett.

Les også (+) Var det riktig å forlate ektemannen min for en annen?

Har fortsatt troen

Kjær­lig­hets­for­hol­det fort­sat­te i fem år, og de lær­te hver­and­re et­ter hvert bedre å kjen­ne.

– Emil er me­get mas­ku­lin. En som sjar­me­rer de fles­te da­mer med sin bars­ke ka­ris­ma.

– Hvor­dan vil du be­skri­ve hans ind­re kva­li­te­ter?

– Han er egent­lig en smart og god per­son.

– Egent­lig?

– Ja. For­uten den bruns­ti­ge de­len av ham – be­ho­vet som gjør at han ikke er til å sto­le på.

– Var han ikke tro­fast mot deg?

– Jeg li­ker å tro det, men det er jo en grunn til at jeg pra­ter om ham i for­tid. Det som gjor­de at jeg ikke klar­te å være sam­men med ham et­ter at jeg ble kjent med for­ti­den hans, er at jeg ikke føl­te at jeg kun­ne sto­le på ham. Jeg mis­tet helt re­spek­ten for ham når jeg tenk­te på hva han had­de gjort bak ryg­gen på sine tid­li­ge­re sam­bo­e­re.

Mens hans sis­te sam­bo­er var gravid med barnet hans, dro han til Af­ri­ka og had­de sex med fle­re frem­me­de kvin­ner.

– Sam­bo­e­ren fikk ald­ri vite det, men han kom hjem og had­de ube­skyt­tet sex med henne.

Hun sper­rer de sto­re øy­ne­ne opp i for­fer­del­se bare av å ten­ke på det.

– Som salgs­di­rek­tør var han på man­ge rei­ser, og det ble man­ge «one night stands». Han gjor­de til og med et par av dem gra­vi­de!

Den sis­te øns­ket å be­hol­de bar­net.

– Slik han fortalte om det, vir­ket han å ha vært stolt over å ha «re­pro­du­sert» seg nok en gang. To må­ne­der inn i svan­ger­ska­pet spon­tan­abor­ter­te hun. Til det beste for alle, som jeg sa til ham. Vi krang­let stygt om alt det­te. Jeg for­tal­te ham at det var ek­kelt å vite at han had­de opp­ført deg sånn, sier Maja.

«Men jeg har ald­ri vært utro mot deg!» gjen­tok han i opp­gjø­rets time. «Jeg els­ker deg», svar­te jeg ær­lig, «men jeg har ikke len­ger noen re­spekt for deg. Ut fra hva du har gjort i for­ti­den, vir­ker du sam­vit­tig­hets­løs.»

– Jeg føl­te at jeg bar smer­ten for de kvin­ne­ne som ald­ri fikk vite hva han had­de gjort mot dem.

«Alle menn er utro!» var hans sis­te tras­si­ge på­stand.

– Men det vel­ger jeg ikke å tro, sier Maja be­stemt, fort­satt op­ti­mis­tisk på sø­ken et­ter en ekte kjer­ne­kar.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på "Samtale i natten" i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2023, og sist oppdatert 07/06 2023.

Les også