Tips mot sprukne lepper

Slik redder du sprukne lepper

Men gjør du dette gjør du bare vondt verre.

TØRRE LEPPER?: Det finnes råd. Stikkordet er nok fuktighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
TØRRE LEPPER?: Det finnes råd. Stikkordet er nok fuktighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Sprukne lepper er langt ifra behagelig - og ser ofte ikke særlig delikat ut heller. Det frister kanskje mest å dynke leppene i allslags leppebalmer, og heller satse på at man ikke treffer noen kysse-verdige med det første. Det finnes heldigvis råd - som ikke inkluderer skjerf over ansiktet eller å avstå fra leppekontakt for det som kan føles som for all fremtid.

- Det viktigste du kan gjøre, er å sørge for å tilføre nok fukt innenfra ved å drikke nok vann, forteller hudpleier ved Waxing Palace, Nora Kristin Pedersen.

Hun forteller også at det kan være en god idé å å holde deg unna billige leppepomader.

- Disse inneholder ofte mineraloljer som blir liggende utenpå huden, som en hinne. De tilfører ingenting til huden, og hindrer også aktive stoffer å trekke inn i huden. Resultatet er ikke annet enn at du blir enda tørrere, og føler at du må smøre deg enda mer, sier hun.

Peeling og fukt

- Dersom du trenger ekstra fuktighet er det bedre å investere i en ordentlig leppekrem som du får kjøpt i en hudpleiesalong, fremfor butikk-kjøpte produkter. Salongprodukter inneholder aktive stoffer som har en reell virkning på huden, og vil fungere på en bedre måte, sier Pedersen.

Linn-Mari Westerås er hudterapeut ved Linn-Maris Hud- og velværesalong i Ålesund. Hun forteller at kokosolje eller shea-smør kan være vel så godt for huden som dyre kremer med eviglange ingrediens-lister.

- Disse produktene vil legge seg som en beskyttende film over leppene, og tilfører mye fuktighet. Sov gjerne med disse produktene natten over for best mulig effekt. Å peele leppene en-to ganger med en god skrubb vil fjerne døde hudceller og forebygger tørrheten, tipser hun.

Pleie fra innsiden

Selv om det å pleie leppene med fukt og peeling, er det minst like viktig å ta vare på huden fra innsiden.

- Å drikke nok vann i løpet av dagen, har en særlig positiv effekt på tørre lepper. Får du i deg for lite væske vil kroppem bli dehydrert, noe som kan resultere i tørre lepper. Så; drikk nok vann og ta omega 3, råder Westerås.

Ikke minst; IKKE slikk på leppene.

- Ved å slikke deg på leppene fjerner du fettstoffene, noe som gjør at tørrheten vil forverres, forteller Westerås.

Hjemmelaget leppe-skrubb

Det finnes flere gode produkter på markedet - men hvorfor gå på jakt i den evige jungelen av gode, dårlige og middels gode produkter, når du kan lage en ordentlig god leppeskrubb i ditt eget hjem?

- Du kan helt enkelt blande sammen kokosolje med sukker. Dette gir en god leppeskrubb, og vil samtidig være fuktighetsgivende, sier Westerås.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning