Unisex-trenden

Vil ikke sjekkes opp på do

Norske kvinner misliker unisex-trenden.

DER GÅR GRENSEN: Norske kvinner liker ikke å dele do med menn.
DER GÅR GRENSEN: Norske kvinner liker ikke å dele do med menn. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert
AKROBATIKK PÅ DO: Her prøver Peter MacNicol, som John Cage i Ally McBeal, å imponere på do. Norske damer liker imidlertid ikke forsøk på flørt og sjekking på unisex-do.
AKROBATIKK PÅ DO: Her prøver Peter MacNicol, som John Cage i Ally McBeal, å imponere på do. Norske damer liker imidlertid ikke forsøk på flørt og sjekking på unisex-do. Foto: Foto: TV2
GRISETE: Smittevernlege Bjørg Marit Andersen skjønner kvinner som ikke liker unisex-do, og bekrefter at herretoaletter er mindre hygieniske enn dametoaletter.
GRISETE: Smittevernlege Bjørg Marit Andersen skjønner kvinner som ikke liker unisex-do, og bekrefter at herretoaletter er mindre hygieniske enn dametoaletter. Foto: Foto: Oslo universitetssykehus, Ullevål

Flere utesteder, hoteller og restauranter har kastet seg på unisex-trenden, som blant annet ble presentert i "Ally McBeal". I den populære tv-serien foregikk krangling, trøsting og flørting på unisex-toalettet.

Men det er ikke alle som er like glade for å dele toalett med det motsatte kjønn.

Menn deler gjerne

Norske kvinner ønsker nemlig ikke å dele toalett med menn, langt mindre å sjekkes opp på toalettet.

Menn, derimot, synes ordningen er helt grei. I en undersøkelse gjennomført av Norstat, oppgir 7 av 10 norske menn at de er komfortable med å dele toalett med kvinner.

Kvinner sitter, menn står

Professor i hygiene og smittevern ved Oslo universitetssykehus, Bjørg Marit Andersen, forstår kvinner som synes det er ubehagelig.

- Mens kvinner sitter på do, og det som kommer ut, havner på ett og samme sted, løfter menn opp lokket og står mens de tisser. Hvis man ikke er helt stø på handa, kan det gå alle veier, sier Andersen til klikk.no.

Grisete på herretoalettet

Smittevernlegen mener at det er en kjent sak at det er mer søl på herretoalettet.

- Det er en kjent sak at herretoaletter er mindre hygieniske enn dametoaletter. Det kan være særlig ubehagelig på restauranter og utesteder der man nyter alkohol. Litt utpå kvelden blir det gjerne vanskeligere for menn å treffe riktig, sier Bjørg Marit Andersen.

OBS: Mandag forteller smittevernlege Bjørg Marit Andersen om de farlige bakteriebombene på toalettet.

Følg med på Klikk Helse

Kvinner og menn har forskjellige preferanser og intimgrense når de skal på toalettet.

Kvinner redde for lyder

Hver tredje norske kvinne er nemlig redd for at andre som er på det offentlige toalettet, skal høre lydene fra eget dobesøk. Menn bryr seg ikke så mye om det, og er heller ikke like opptatt av å låse døra som det kvinner er.

Les mer i saken: Dette gjør nordmenn på do

Les også:

Møkkas mysterier

Slik fungerer tarmsystemet

Undersøkelsen er utført av Norstat for SCA Hygiene Products, og de fant også ut at toalettet er blitt til en sosial arena der noen nordmenn bruker tiden til å sende sms, ringe en venn, kline, lese avisen eller et sted der man rett og slett tar en pause fra hverdagens kjas og mas.

Se klippet fra "Ally McBeal" der besøket på unisex-toalettet blir til en dansepause i arbeidshverdagen:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning