Samliv

Stillingen hun vil elske

Advarsel: Det er lett å bli revet med.

SJØSTJERNEN: Stillingen er veldig avslappet, ikke bare for kvinnen, men også for mannen, hvilket betyr at man kan elske lenger.
SJØSTJERNEN: Stillingen er veldig avslappet, ikke bare for kvinnen, men også for mannen, hvilket betyr at man kan elske lenger. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Den verdenskjente sexdoktoren Betty Dodson (83) er kjent for å hjelpe kvinner med å oppnå orgasme.

Hun er kanskje mest kjent for å anbefale den såkalte wand-vibratoren som hjelpemiddel, men ikke alle vet at orgasmeopplegget hennes er langt mer omfattende. Hun har blant annet mange råd til hvordan man best kan oppnå tilfredsstillelse i parsex, og dette er den amerikanske sexekspertens egen favorittstilling.

Sjøstjernen

Her i Norden er det Sveriges erotikkpedagog Ylva Franzén som har tatt over stafettpinnen.

- Sjøstjernen, kalles stillingen her, forteller Franzén, forfatter av Kvinnens nytelsesbibel (Silke forlag, 2009) som er pensumlitteratur på sexologistudiet ved Universitetet i Göteborg og finnes på en rekke ungdoms- og kvinneklinikker i Sverige.

Stillingen har et annet og mindre poetisk navn i Dodsons bok Orgasms for two: The joy of partnersex, nemlig «The right angle position».

Fantastisk kvinnestilling

Så hvorfor er den så fantastisk, lurer vi.

- Jeg skal prøve å begrense meg til tre punkter, sier Franzén, og starter med å fortelle om hvorfor stillingen er så fantastisk for kvinner:

  • Nytelsen blir mye større, man kan til og med komme inn i en ekstatisk nytelse ganske lett med denne stillingen.
  • Kvinner får orgasme under samleiet.
  • Kvinner har kontroll i denne stillingen, og kan bestemme når de vil komme.

- Stillingen tillater manuell stimulering eller stimulering med en vibrator utført av enten mannen, eller enda bedre, kvinnen. Det er hennes klitoris, tross alt, sier sexolog Betty Dodson, når vi spør hvorfor man bør prøve stilllingen.

Økt nytelse

SJØSTJERNEN.
SJØSTJERNEN. Foto: Illustrasjon: Betty Dodson

Sjøstjernen (Right angle position)

Du ligger på ryggen, knærne opp, føttene flatt på sengen, og lårene komfortabelt åpne. Mannen posisjonerer seg innunder bena dine med ansiktet vendt mot deg, og liggende på siden.

Du kan gjøre alt fra å bruke en vibrator på klitoris til å la han massere brystene dine samtidig som du stimulerer klitoris.

Men hvorfor gir stillingen større nytelse?

Franzén forklarer:

- Stillingen er veldig avslappet, ikke bare for kvinnen, men også for mannen, hvilket betyr at man kan elske lenger, noe som er en fordel for kvinner, forklarer hun, og derfor er også stillingen egnet for alle.

Han går også inn langsommere siden han ikke kan bevege seg så mye, han treffer riktig og går mot rett mål. Ved grunne støt stimulerer han også g-punktet.

Det finnes også flere klitoris-vennlige samleiestillinger å velge blant.

Riktig posisjon

- Så snart du begynner å eksperimentere med å arrangere bena dine, kan han støte så dypt han ønsker eller hun lyster. Det er imidlertid ikke g-punktsstimulering vi snakker om at han treffer riktig, men om å presse seg mot den veggen av vagina som indirekte forbinder urinveiene som sitter på hver side, sier Dodson.

- Videre har begge hendene fri, til å ta på seg selv, hverandre og til å akkompagnere penetrasjonen av en symfoni av berøringer, sier Franzén.

Orgasme under samleiet

Det er kun 20-25 prosent kvinner som får orgasme av penetrasjon alene, mens tallet øker dramatisk til 90-95 prosent når man tilfører klitorisstimulering.

- Dersom en kvinne vil ha orgasme under samleiet, er dette den absolutte favorittstillingen for det. Det er heller ingen utleverende posisjon fordi ansiktene er i høyde med hverandre, så dersom hun ønsker det kan hun finne frem en liten vibrator, eller for den saks skyld en stor vibrator, sier Franzén.

Kombinasjon

Det er også verdt å merke seg at den orgasmen Dodson har hovedfokus på i sine berømte orgasme- og onanikurs, er kombinasjonsorgasmen som inkluderer både vaginal- og klitoral stimulering.

Dette fordi det er den orgasmen som lettest kan overføres til partnersexen, forteller sexdoktoren oss i en e-post.

- Første gang jeg testet ut stillingen sammen med elskeren min, tilførte han manuell klitorisstimulering og nøt at stillingen gjorde ham i stand til å virkelig se nytelsen min. Senere oppdaget vi at stillingen var enda bedre dersom jeg selv stimulerte klitoris siden ingen kjenner min klitoris bedre enn meg. I dag er dette noe vi repeterer uansett hvilken stiling vi har sex i: Vaginal penetrasjon og klitoral stimulering samtidig, sier Dodson.

Orgasmekontroll

Stillingen er også unik fordi den gir kvinnen full kontroll over sin egen orgasme. Selv ikke ridestillingen kan sammenlignes med sjøstjernen fordi ridestillingen er gymnastisk, noe som gjør at ikke alle kvinner får den til.

- Kanskje vil hun vente fordi hun liker å elske lenge, eller fordi hun vil komme sammen med han. Det gir kvinner mye selvtillit og betyr mye for kvinnens utvikling at de føler at de selv har kontroll over orgasmen, sier Franzén.

Kvinnen kan også bestemme rytmen eller takten på penetrasjonen, fordi hun hviler hælen sin mot hans hofter eller lår, og på den måten kan «trykke» seg mot han. Hun kan også velge å bare holde han i posisjonen, eller slippe han litt ut.

Økt nytelse

- Det beste er kanskje også at kvinnen ikke bare kan kontrollere sin egen orgasme, men også mannens ved å stimulere prostata når han nærmer seg orgasmen. Holder hun hånden rundt pungen vil hun merke at testiklene reiser seg like før, og pungen blir tom. Kraftig berøring av prostata, og han får en mer intens orgasme, sier Franzén.

Les også:

Munnsexen menn elsker

Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset

Her er mannens erogene soner

Dette gjør kvinner feil i senga

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen