Kjærlighet og samliv

"Skal vi danse"-Inger Lise gir deg sine samlivstips

Mannen David er hennes store kjærlighet.

LYKKELIGE: Inger Lise og David Hansen har vært gift i ni år. Her forteller de om hvordan de får forholdet til å fungere.
LYKKELIGE: Inger Lise og David Hansen har vært gift i ni år. Her forteller de om hvordan de får forholdet til å fungere. Foto: FOTO: Britt Krogsvold Andersen
Publisert Oppdatert
EKTE: - Det er ekte kjærlighet, sier det lykkelige paret.
EKTE: - Det er ekte kjærlighet, sier det lykkelige paret. Foto: FOTO: Britt Krogsvold Andersen

Inger Lise og Davids tips:

  • Ha et bevisst forhold til å ta vare på tiden sammen. Gjør ting sammen i hverdagen. Få til bare å være to innimellom, og tre som i vårt tilfelle.
  • Bruk litt tid på hverdagsromantikken. Man trenger ikke alltid å måtte reise på romantiske weekendturer. Ha det gøy sammen, spis middag sammen eller se en film sammen.
  • Gjør spennende ting sammen. Ikke overlat å gjøre alle de morsomme tingene hver for seg sammen med venner. Hvorfor skal man ikke kunne gjøre de spennende tingene også sammen med den man er glad i?
  • Våg å fortsette å være nysgjerrige på hverandre! Spør hva den andre tenker om små og store ting - både om livene våre og samfunnet rundt. Ikke la hverdagssnakken bare dreie seg om praktiske ting - handling, matlaging og skittentøy.
  • Gi rom for hverandre. Ikke begrens hverandre og hverandres karrierer dersom begge har det. Vær raus, støttende og bevisst at man er to individer, samtidig som man bevarer vi'et.

For halvannet år siden ble hun vraket som nestleder til Kristelig Folkeparti, etter uenigheter innad i partiet.

30 år gamle Inger Lise Hansen er aktuell i "Skal vi danse" på TV2, og i løpet av de neste lørdagene skal hun gjennom en rekke ulike danseformer, dersom trinnene sitter og seerne er positive.

- Det siste halvannet året har vært krevende, så jeg trenger en kontrast til dette. Jeg er sikker på jeg kommer til å få det morsomt, sier hun til TV2 om deltakelsen i programmet.

Mannen David stod støtt ved hennes side i den urolige perioden, og hun omtaler ham som en klippe.

Her forteller hun om sin store kjærlighet.

Del

Første møte

De møttes for første gang i 1999, og David gav et meget godt førsteinntrykk.

Han var i ferd med å klatre helt til topps i KrFU. Hun var fersk i partiet, men med et politisk talent som snart skulle gjøre henne til fylkesleder i Vestfold.

- Jeg husker jeg ankom til kursstedet der vi skulle tilbringe helgen. David sto og lagde fiskesuppe på kjøkkenet. Jeg tenkte umiddelbart at han var drømmemannen, før jeg tok meg selv i at det var en teit tanke så tidlig. Men her sitter vi.

Og David ble raskt sjarmert.

- Jeg ble veldig fascinert av henne. «Oi, for en flott jente,» var tanken som fôr gjennom hodet mitt da hun kom inn døren. Jeg husker jeg snakket om henne i telefonen til en kompis da jeg satt på toget tilbake til Oslo: «Hun er en sånn jente du blir sammen med og så blir det ikke noen andre,» sa jeg.

Hilste ikke

Det skulle imidlertid gå en stund før varme tanker ble til handling.

- Som leder for kurset var det naturlig å gi henne oppmerksomhet, prøver David seg.

Men Inger Lise synes lederen var skikkelig overlegen. Ifølge henne hilste ikke David på henne engang.

- Hm, det stemmer kanskje, det, ja. Jeg var vel bevisst på at ikke noen skulle tro jeg utnyttet lederrollen. Derfor var jeg kanskje litt avmålt. Spesielt overfor deg.

For Inger Lise gjorde tydelig inntrykk på David.

- Jeg syntes hun var råfin! I tillegg til at jeg tenkte hun var kjempeflink. Et stort politisk talent.

En sjønner at ikke alt vil være perfekt hele tiden, men vi vet at vi skal stå sammen uansett

Sammen i marka

Det første møtet fant sted på vinteren. Deretter gikk månedene uten noen ytterligere kontakt helt til den nyvalgte lederen i KrFU ba Inger Lise på teater i ly av at det var lurt å ha god kontakt med fylkeslederne.

Forestillingen ble avlyst, men kontakten var opprettet.

I forbindelse med valgvaken den høsten fikk hun husly hos David sammen med en venninne, og han tenkte det var fint å se henne i sin leilighet. David visste at det var henne han ville ha.

Senere samme høst, i begynnelsen av november, ble det en ordentlig date.

- Vi møttes på fredagen. På søndagen gikk vi tur i marka, og under den turen ble vi sammen.

Ble advart

Påsken 2001 gikk David ned på kne under en ferietur til romantikkens høyborg, Roma. Inger Lise hadde nettopp kastet en lykkemynt over skulderen og ned i Trevifontenen.

UNGE: Inger Lise var bare 19 år da de to forlovet seg, og David ble advart av tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.
UNGE: Inger Lise var bare 19 år da de to forlovet seg, og David ble advart av tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Foto: FOTO: Britt Krogsvold Andersen

Hun er 19. Han er 22.

Verden smiler til det forelskede, unge paret, men det manglet ikke på velmente advarsler.

- På den tiden jobbet jeg under Hilde Frafjord Johnson, og jeg husker at jeg ble kalt inn på utviklingsministerens kontor.

Hun ville forsikre seg om at jeg hadde tenkt meg godt om, ettersom vi jo var ganske unge, sier David og smiler av minnet.

På hans bursdag, 8. juni, giftet de seg året etter i Borre kirke.

- Det var en drømmedag. Jeg husker den nesten absurde følelsen av lykke. Det boblet av glede i hele meg. Jeg husker følelsen av å gå opp kirkegulvet og se mannen i mitt liv som står og venter. Det er et stort øyeblikk, sier Inger Lise.

Forpliktelse

Tidligere har vi skrevet om åtte gode råd som får forholdet til å vare. Inger Lise og David har vært gift i ni år.

- Jeg liker den forpliktelsen som ligger i det. Det var viktig for meg å vise at jeg ville dette med hele meg. En skjønner at ikke alt vil være perfekt hele tiden, men vi vet at vi skal stå sammen uansett, sier Inger Lise.

De første seks årene var det bare de to.

- Det var riktig og fint. Vi fikk tid til å reise masse og styrke forbindelsen mellom oss. Det var ikke så mange forpliktelser utenom, sier David.

- De siste tre og et halvt årene har vi hatt Filippa med oss. Det har vært sterkt og flott å se Inger Lise som mor. Til tider for to barn. Inger Lise ler.

- Jeg prioriterte å være mye ute og leke med Filippa under pappapermisjonen min. Det var ikke alltid like ryddig hjemme da. Og så gikk jeg nok og kjøpte mye mat ute, sier David.

- Gikk? Går! smeller det kjapt fra Inger Lise.

- Ja, ja, men vi nyter det urbane livet nå før vi flytter til Åsgårdstrand, sier David med sitt gutteaktige, avvæpnende smil.

Foreløpig bor paret i en leilighet på Torshov i hovedstaden, men de planlegger å bygge hus på hennes hjemsted.

Temperamentsfull

Paret er ikke i tvil om hva de setter pris på ved hverandre.

- Jeg setter pris på at David er veldig dedikert til livet og alt han driver med. Han er tilstedeværende. Han er veldig snill og omsorgsfull. Og så utholder han alt.

DATTER: Inger Lise og David med datteren Filippa (3 1/2 år).
DATTER: Inger Lise og David med datteren Filippa (3 1/2 år). Foto: FOTO: Britt Krogsvold Andersen

Inger Lise er nemlig tydelig på at hun har noen vanskelige sider.

- Én av dem er at jeg kan være ganske temperamentsfull.

- Jeg har alltid vært litt sjenert, ikke like utadvendt som David. Når vi har vært i sosiale sammenkomster, prater han med alle, mens jeg lett kan tenke: «Nei, ikke stikk fra meg!» Han har utfordret meg på dette området, og jeg er blitt flinkere. David har gjort meg til et tryggere og mer selvstendig menneske enn jeg var før jeg møtte ham.

Fortsatt to mennesker

- Hun er utrolig engasjert i alle relasjoner, noe som er viktig for meg. Hun er til stede. Og hun er veldig omsorgsfull, ikke minst i rollen som mor. Hun legger omsorg i alt. Tiden vi har sammen, måltidene. Kjærlighetsspråket hennes er mye preget av handlinger. Som de sier på engelsk: Love is a verb, sier David.

- Vi har masse å snakke om. Jeg liker å diskutere med henne, og jeg er nysgjerrig på hva hun mener - om små og store ting. På noen områder er vi litt ulike, men det skaper bare en positiv dynamikk. Vi har våre liv og vi har vårt liv sammen. Vi trenger ikke å være ett i absolutt alt selv om vi er gift. Vi er fortsatt to mennesker.

- I tillegg til alle de fine egenskapene synes jeg selvsagt hun er utrolig vakker!

Klippen

Han er der alltid. Jeg er trygg på at jeg er elsket uansett hva andre måtte mene om meg.

Ekteskapet skal være for gode og dårlige dager, heter det. Det siste året har bestått av mange tøffe dager i forbindelse med at Inger Lise ble erklært uønsket som nestleder i KrF. Den uredde nestlederen ble rett og slett vraket.

Hva betydde David for deg i denne tiden?

- Når man opplever vanskelige ting, tror jeg det kan gå den ene eller den andre veien med et forhold. For min del opplevde jeg at David var ved min side hele veien. Han har vært klippen i tilværelsen, og vi har kommet enda nærere hverandre.

- Han er der alltid. Jeg er trygg på at jeg er elsket uansett hva andre måtte mene om meg.

- Det er ekte kjærlighet.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Regn ut om forholdet vil vare

Forskjeller på menn og kvinners seksualitet

Sovestillingen avslører forholdet

Slik avslører du psykopaten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning