Sexleketøy

Større penis på et øyeblikk

Løfter den frem fra mage- og lyskefettet, som ofte stjeler penislengde.

LURT KNEP: En penisring kan gi menn en visuelt sett større penis, for ikke å si en kraftigere ereksjon som får penis til å bli mer struttende.
LURT KNEP: En penisring kan gi menn en visuelt sett større penis, for ikke å si en kraftigere ereksjon som får penis til å bli mer struttende. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Ekspertene

Haakon Aars har 30 års erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog. Han har erfaring fra internasjonalt faglig samarbeid, undervisning, radio- og TV-programmer og som spaltist i ulike medier. Han har skrevet boken Menns seksualitet.

Siv Gamnes er spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) og daglig leder ved Sex og samfunn, landets største senter for seksuell og reproduktiv helse.

Klikk.no har tidligere slått fast at en stor penis ikke er nødvendig for å tilfredsstille en kvinne, selv ikke vaginalt. Kvinner er nemlig mest følsomme 2-3 centimeter inn i skjeden, og er heller ikke så opptatte av pumpesexen som menn tror.

Likevel, menn er og blir opptatte av penisstørrelsen. Det er her menns fiffigste sexhjelpemiddel- og leketøy kommer på banen, nemlig penisringen.

Penis kan nemlig visuelt sett se mindre ut enn det den er. Dette fordi han vanligvis ser ned på seg selv og ser penis ovenifra, fordi magen er i veien eller fordi det ikke er fart i ereksjonen. En penisring gir i mange tilfeller penis det løftet som trengs.

Større og mer struttende penis

Daglig leder ved Sex og samfunn Siv Gamnes forteller at det er gutta selv som rapporterer at penisringen særlig er fin for dem med «liten» penis.

- En del gutter har prøvd dette og funnet ut at det faktisk kan hjelpe, det at penis på en måte skyves litt frem ved at de får ringen i klem helt innerst. Særlig gjelder dette dem som har litt over magen, eller bare litt fett i lyskområdet som man gjerne har. Magen og lyskefettet stjeler på en måte en del centimeter fra penis, sier Gamnes.

Prinsippet bak penisringen er at den klemmer av slik at blodet som har kommet inn i penis ved en ereksjon, blir der. Det sklir ikke tilbake igjen og dermed så får du en større, stoltere og mer struttende penis, ifølge Gamnes.

- Jeg tror mange flere menn med hell kunne ha brukt det og hatt nytte av det. For de guttene som har problemer med å beholde ereksjonen eller ikke får en sterk nok ereksjon så er det et klart godt hjelpemiddel. De trenger ikke å ha problemer med ereksjonen heller, for man kan uansett få en følelse av og visuelt sett få en større penis fordi den klemmes litt frem med ringen.

Effektivt med penispumpe

Overlege i psykiatri og spesialist i klinisk sexologi Haakon Aars er enig i dette.

Det må bare understrekes at penis ikke plutselig vokser to-tre centimeter.

- Det ringene gjør er at ereksjonen kan holde seg lenger. Man bruker penisring for eksempel i forbindelse med menn som har ereksjonsproblemer, og da sammen med en ereksjons- eller vakuumpumpe. Man pumper først og trer så på en elastisk ring så ereksjonen holder seg. Slik er den en hjelp til menn med ereksjonsprobleme, sier Aars, og tipser om ringene man får kjøpt gjennom Cupidos nettbutikk. .

- En penisring er både en ting man bruker sånn visuelt, for å få penis og testikler til å komme lenger frem, og for å få en bedre ereksjon. Hva gjelder bedre utløsning, så kan menn få det også, at det kan kjennes bedre fordi den strammer slik at det blir vanskeligere for sæden å komme ut, sier Aars.

Vakumpumpen er en tettsittende sylinder som skal omslutte penis og ved hjelp av en gelé som følger med, blir det tett rundt roten av penis. Ved hjelp av et pumpesystem skapes det vakum i sylinderen og penis fylles med arterielt blod slik at penis blir erigert. Deretter setter man på en elastisk penisring rundt roten av penis, slik at reisningen vedlikeholdes, og fjerner vakuumpumpen.

PENISTYV: Magen og lyskefettet «stjeler» en del centimeter fra penis, sier spesialist i sexologisk rådgivning Siv Gamnes.
PENISTYV: Magen og lyskefettet «stjeler» en del centimeter fra penis, sier spesialist i sexologisk rådgivning Siv Gamnes. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no

Flere gode grunner

FOR DEN MERKEBEVISSTE: Laids P2 er ment å sitte rundt både penis og testikler. Den har en bøyd tupp som er ment å presse mot mellomkjøttet, eller hvis man snur den, mot klitoris.
FOR DEN MERKEBEVISSTE: Laids P2 er ment å sitte rundt både penis og testikler. Den har en bøyd tupp som er ment å presse mot mellomkjøttet, eller hvis man snur den, mot klitoris.

- Penis blir ofte hardere, mannen kan ofte holde på lengre før klimaks og ereksjonen forsvinner gjerne ikke like fort. Mange menn opplever også at orgasmen blir mer intens når de bruker penisring, og kan like å bruke det når de onanerer, sier Terje Presthus, daglig leder av Erotikknett webshop, Norges største norsk-eide erotiske butikk.

Han driver også nettstedet Erotikknett.no i tillegg til blant andre penisring.no, der han oppgir flere grunner til å bruke en penisring.

 • En penisring skal kunne gi en kraftigere ereksjon som varer lenger.
 • Penis hardere og større (kun de stramme ringene)
 • En rekke penisringer er utstyrt med vibrasjon eller små kilere for hennes nytelse under samleiet (eller hans)
 • Det ser bra ut
 • Mange menn opplever at de får en kraftigere utløsning dersom de benytter en stram penisring

Lege og spesialist i klinisk sexologi Haakon Aars sier seg enig, men må le litt av punktet om at det ser bra ut.

- Det er jo ikke alle som synes det er erotisk med en penisring, akkurat det er en smakssak. Man ser så mye av penisroten i forhold til hva man gjør når man står i dusjen, og noen kan synes at det ser litt farlig ut, påpeker Aars.

Bedre utløsning?

Men man må bare være forsiktig så ikke ringen strammer for mye.

- Ringen skal sitte stramt slik at når man får ereksjon også skal blodet holdes tilbake i penis slik at ereksjonen opprettholdes, men ikke så stramt at det blir smertefullt eller at blodet stopper helt opp, sier Aars.

Derfor er det også at mange fraråder å benytte en såkalt hard penisring sammen med potensmidler siden man kan få problemer med å få den av. Man skal heller ikke sove med en penisring. Resultatet av å sove med en penisring, kan bli en tur på sykehuset og eller permanente skader i penis.

Merk deg også at knipeøvelser, som blant annet skal kunne gi bedre ereksjon, kan gi bedre orgasmer.

Har ikke tatt helt av som sexleketøy

Penisringen har en bakgrunn som et medisinsk hjelpemiddel. Og siden den var tilpasset menn med ereksjonsproblemer, så har den ikke tatt av som sexleketøy.

- Det at den har en medisinsk bakgrunn er kanskje grunnen til at den ikke er helt stueren i dag, sier seksualrådgiver Siv Gamnes.

FOR NYBEGYNNEREN: Just ring it er en grei nybegynnerring, tipser Terje Presthus som er pressesjef i Erotikknett.no.
FOR NYBEGYNNEREN: Just ring it er en grei nybegynnerring, tipser Terje Presthus som er pressesjef i Erotikknett.no.

- I parsammenheng, så tenker man trolig på penisringen som et rent hjelpemiddel og assosierer det med hjelp til å prestere mer enn hjelp til å nyte, og da kan man føle at man ikke trenger hjelp, litt sånn «Why fix it if i works». Det gjelder både kvinner og menn, og dette hindrer aksept for å bruke slike hjelpemidler, sier Karianne Rønning i det norske firmaet LAID som blant annet produserer penisringer som har høstet lovord internasjonalt.

- Samtidig, med tanke på solo-sex, er det en kjensgjerning at et flertall av menn får orgasme når de masturberer kun ved bruk av hånda, mens et flertall av kvinner ikke får det, noe som forklarer hvorfor vibratoren tross alt er mer populær i forhold til for eksempel penisringen. Men, om flere menn fikk øynene opp for hvor godt det kan være å også masturbere med en bra penisring, da kan ting fort endre seg, tror Rønning.

- Det finnes også dem som er engstelige for å tre noe rundt penis eller utstyret, men i begge tilfeller så vil god informasjon om hva en penisring er, hva den kan bidra med i forhold til opplevelse og nytelse og hvordan man bruker den være avgjørende, sier Rønning.

Stramme og myke ringer

LAIDs ringer skiller seg uansett positivt ut, bekrefter Terje Presthus, daglig leder av Erotikknett webshop, Norges største norsk-eide erotiske butikk.

- Det er viktig å skille mellom ringer som er stramme og ringer som ikke er det, de har to forskjellige bruksområder, sier han.

Tidligere tiders penisringer var generelt ganske stramme og hjalp på den måten til med å holde hans ereksjon oppe, samtidig som mange menn opplevde at de kunne «holde på» lenger før de fikk utløsning.

- I dag er en stor del av ringene som selges ikke særlig stramme, fordi fokuset er på stimulering av klitoris med en eller flere vibratorer i selve ringen. Men det selges også stramme ringer, som for eksempel ringene til norske LAID, sier Presthus.

Et av de eldste sexleketøyene

Terje Presthus har også satt seg godt inn i det historiske opphavet til penisringen.

- Penisringen er faktisk et av de eldste sexleketøyene man kjenner til og de første skriver seg fra antikkens Kina og var laget av øyelokkene på geiter. Geitas øyevipper skulle stimulere området rundt kvinnens skjedeåpning, sier han.

- For oss kan det muligens høres merkelig ut, men må ha i bakhodet at i Kina i denne perioden hadde man et helt annet syn på seksualitet enn det som var vanlig i den vestlige verden, fortsetter han.

I Europa derimot, hadde penisringer ingen fremtredende rolle før rundt 1800, men da de først dukket opp var hensikten en ganske annen:

- Å forhindre ereksjon og hjelpe den som hadde dem på med å holde syndige tanker på avstand, sier Presthus.

Et skifte fra 60- til 80-tallet

Først i 1960, med den seksuelle revolusjonen, dukket penisringene opp igjen slik vi kjenner dem i dag.

- Til å begynne med skinnstropper som gjerne strammet på samme måte som et belte, og som fantes i to varianter: En som skulle rundt penisskaftet og en som omfattet både penis og testiklene, sier Presthus.

Stroppen som skulle strammes bak testiklene var mest effektiv. Hensikten med denne ringen var ganske enkelt kraftigere og lengre ereksjon.

- Rundt 1980 kom det penisringer i forskjellige elastiske materialer, lateks og stål, og få år senere kom flere andre varianter med vibrator. Fra å være et middel for å forsterke og forbedre ereksjonen, ble penisringen igjen et produkt som skulle forsterke hennes nytelse, sier Presthus.

Noen viktige kjøreregler:

 • For nybegynnere anbefales det ikke å gå til anskaffelse av en fast, solid penisring (f.eks. i stål). Begynn med noe enkelt (f.eks. en Just ring it-penisring).
 • Penisringer fungerer fint sammen med en penispumpe (særlig stramme ringer). Dersom man skal benytte en penisring sammen med en penispumpe, bør man benytte seg av en stram ring for å beholde ereksjonen også etter at pumpen er fjernet. Ringen bør altså settes på før man begynner å pumpe.
 • Det frarådes på det sterkeste å benytte stramme (massive) penisringer sammen med potensmidler! Et potensmiddel kan gi en ereksjon som varer unormalt lenge og som er unormalt kraftig, noe som kan gjøre den svært vanskelig å få av. En penisring av den myke, svært elastiske typen kan man ha på så lenge man måtte ønske, den kan også benyttes sammen med potensmidler.
 • En penisring forhindrer som nevnt blodet i å forlate penis og dersom den er for stram kan man risikere priapism, en smertefull tilstand hvor ereksjonen ikke vil forsvinne og som krever umiddelbart besøk hos legen. En myk, elastisk ring forhindrer ikke blodsirkulasjonen på noen måte og er lett å ta både av og på, derfor er det heller ingen risiko knyttet til bruk av den.
 • Stramme (massive) ringer må settes på før penis blir erigert, selv en halvstiv en vil kunne by på uoverkommelige utfordringer. Man kan eventuelt benytte litt glidemiddel for å få den lettere på. Myke, elastiske ringer derimot kan med fordel settes på først når penis er blitt stiv.
 • De fleste stramme ringer sitter bak testiklene, det kan være en utfordring å få både ballene og penis gjennom ringen! Det er flere måter å sette på en ring på, den vanligste er å ta først en testikkel, så den andre gjennom ringen, før man lirker penis gjennom. Dra ringen så langt inn mot penisroten som mulig slik at den sitter godt.
 • Det er et godt tips å benytte noen dråper glidemiddel på penisringen, spesielt når man har den rundt både testikler og penis. Det minsker risikoen for at hår skal sette seg fast.
 • Når det gjelder å finne riktig størrelse, så er det enkleste å benytte et målebånd og måle der man har tenkt å ha ringen (som oftest rundt roten, bak testiklene) når penis er erigert. Litt avhengig av hvor stramt man ønsker å ha ringen, kan man fint ha en ring som er litt mindre enn det man måler.
 • Det enkleste er å vente til ereksjonen avtar før man tar av en penisring, men en penisring bør aldri sitte på i mer enn maksimum 20 minutter. Dersom man føler ubehag må den av umiddelbart.
 • Helt til slutt tar vi med en liten advarsel: Mennesker med diabetes og som går på blodfortynnende medisiner bør ikke benytte penisringer. Dersom det å ha på en penisring på noe tidspunkt medfører smerte, ubehag eller tap av følelse, ta den av umiddelbart

Kilde: Erotikkknett.no, kvalitetetssikret av seksualrådgiver Siv Gamnes

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Det finnes to typer pupper

Se opp for pumpesexen

Er oralsex egentlig sex?

Se flere saker fra: Alt om penis
Våre edle deler er ikke så forskjellige som du tror

Penis-anatomi

Våre edle deler er ikke så forskjellige som du tror
Det er ikke størrelsen det kommer an på, men teknikken

Samleie:

Det er ikke størrelsen det kommer an på, men teknikken
Viagra er ikke alltid løsningen

Lyst og ereksjonssvikt:

Viagra er ikke alltid løsningen
Hva sier kølla om kjærlighet?

Sex og språk:

Hva sier kølla om kjærlighet?
Flertallet er litt skeive

Penisfasong

Flertallet er litt skeive
Sjekk hvilken stilling som passer deg best

Samleiestillingen som passer din penis

Sjekk hvilken stilling som passer deg best
- Menn tenner på «kjempepeniser»

Penisstørrelse:

- Menn tenner på «kjempepeniser»
Gladnyhet til menn med liten penis

Penisstørrelse

Gladnyhet til menn med liten penis
Potenssvikt kan være alvorlig sykdom

Sviktende potens

Potenssvikt kan være alvorlig sykdom
Impotent eller ikke?

Potensproblemer

Impotent eller ikke?
Derfor bør du sjekke sæden

Normal sæd

Derfor bør du sjekke sæden
Større penis på et øyeblikk

Sexleketøy

Større penis på et øyeblikk
Så mye betyr størrelsen

Så mye betyr størrelsen
Kan penis brekke?

Penis

Kan penis brekke?
Lydbølger kan gi ereksjon

Ereksjonssvikt

Lydbølger kan gi ereksjon
Penisens krokete liv

Sviktende ereksjon

Penisens krokete liv
Dette får fart på ereksjonen

sex og samliv

Dette får fart på ereksjonen
Slik velger du riktig kondom

Kondomguide

Slik velger du riktig kondom
Slik oppdager du kjønnssykdom

Kjønnssykdommer:

Slik oppdager du kjønnssykdom
Får den ikke opp!

Ereksjonssvikt

Får den ikke opp!
Større penis på 20 minutter

Penisførstørrelse med Macrolane

Større penis på 20 minutter
Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang

Advarer mot rask onanering

Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang
10 overraskende sex-statistikker

Dette er normalt

10 overraskende sex-statistikker
Plagene menn tier om

Når potensen svikter

Plagene menn tier om
Gode løsninger for et godt samliv

Når han mister evnen og hun mister lysten

Gode løsninger for et godt samliv
Derfor lukter menn søtt

Overgangsalder hos menn

Derfor lukter menn søtt
Få fart på sædcellene

Sædkvalitet

Få fart på sædcellene
- Vinkelen på sykkelsetet redder deg

Sykling og genitalia

- Vinkelen på sykkelsetet redder deg
Hjelp mot impotens

Hjelp mot impotens
Superkondom gir bedre sex

Superkondom gir bedre sex
Trøbbel i tårnet?

Trøbbel i tårnet?
– Vannmelon har Viagra-effekt

Naturens potensmiddel

– Vannmelon har Viagra-effekt
Sliter med røde prikker på penis

Prikker på penis

Sliter med røde prikker på penis
– Kan skyldes kjønnssykdom

Vorter på penis

– Kan skyldes kjønnssykdom

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning