Hemmelige sex-drømmer

De 10 mest vanlige sexfantasiene!

Tør du gjette hva de er?

INGEN RETT: Selv om du har lyst til å leve ut din seksuelle fantasi gir det seg ikke rett til det. Dersom partneren din ikke er komfortabel med å gjennomføre dette, bør begge strekke seg i riktig retning, råder ekspertene. FOTO: Thinkstockphotos.com
INGEN RETT: Selv om du har lyst til å leve ut din seksuelle fantasi gir det seg ikke rett til det. Dersom partneren din ikke er komfortabel med å gjennomføre dette, bør begge strekke seg i riktig retning, råder ekspertene. FOTO: Thinkstockphotos.com
Publisert Oppdatert

Voldtektsdrømmer, sex mot betaling og analsex er blant de mest alminnelige sexfantasiene.

Skal vi tro ekspertene har så å si alle seksuelle tanker og drømmer, både mannen i kassa på dagligvarebutikken og læreren på skolen.

Det finnes ingen regler for hvem eller hva du kan fantasere om.

Men hvordan bør du gå frem dersom du har en fantasi du vil dele med partneren din? For å unngå å bli sendt på hodet ut av forholdet, kan det være smart å vite hvor grensen går for hva som er greit og ikke.

Tabulagte og uakseptable

Ifølge Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er det å fantasere en helt normal og sunn del av seksualiteten vår.

- Mange fantasier er tabulagte og sosialt uakseptable, derfor er de også kun tilgjengelige i fantasien. Mennesker er forskjellige når det gjelder hva de fantaserer om, hvor ofte de fantaserer og hvor mye glede de får av fantasiene, sier hun.

Likevel har forskere funnet noen fellestrekk.

Les også: Puling må inn på timeplanen

Andre personer

- De fleste fantaserer om personer som ikke er ens vanlige partner og om seksuelle aktiviteter som regnes som uanstendig eller tabu.

Ebbestad forteller videre om en studie fra Discovery Health gjort med 15.000 kvinner mellom 18 til 34 år. Den viste at mindre enn tre prosent av kvinnene aldri fantaserte.

- Forskere er ikke enige om det er slik at menn fantaserer mer enn kvinner. Denne undersøkelsen viser i hvert fall at de fleste kvinner har seksuelle fantasier. Det som derimot er ulikt mellom kvinner og menn er hva det fantaseres om, sier hun og fortsetter:

- Menn i vestlige kulturer har ofte mer eksplisitte fantasier og foretrekker hardere sexscener enn kvinner.

De fleste av oss har sexdrømmer vi nødvendigvis ikke har et ønske om å oppfylle, men store og små tanker som får oss til å tenne.

Sex-eksperten minner om at dette kun er fantasier og at de ikke må gjennomføres hvis ikke begge partene er enige om det.

- Grunnen til at fantasier er så populære er at størsteparten av dem aldri blir satt ut i livet. Dette kan være ekstra pirrende, sier hun.

Her er Ebbestads topp-liste over sexfantasier hos kvinner og menn:

Kvinners sexfantasier

1) Sex med en fremmed. Mange kvinner drømmer om å ha sex med en fremmed på et motell eller lignende. Fordi de aldri vil se den mystiske mannen igjen, føler de kanskje at det vil være lettere å slippe seg løs med en fremmed.
2) Jo flere, jo bedre. Gruppesex er populært som fantasi. Det betyr imidlertid ikke at hun vil være med på det i virkeligheten.
3) Å dominere. I fantasien er det mange kvinner som liker tanken på å dominere partneren. For eksempel spanking, gi ordre om seksuelle aktiviteter, få ham til å trygle, få ham til å suge på stiletthælene sine eller på andre rekvisitter.
4) Å bli iakttatt. Mange kvinner fantaserer om å ha publikum mens de har sex eller at de deltar i en pornofilm. Mange kan få en følelse av makt av å gjøre andre opphisset.
5) Trekant. Noen kvinner fantaserer om å ha sex med en annen kvinne, gjerne mens kjæresten ser på. 6) Mot betaling. Noen kvinner fantaserer om at de er strippere eller prostituerte.
7) To menn. En annen fantasi er å ha to menn samtidig. Noen foretrekker en myk og erotisk variant, mens andre fantaserer om hardere varianter.
8) Å være mann. Flere kvinner drømmer om å være mann for en natt, med herreklær og strap-on-penis. Noen fantaserer også om å penetrere mannen for å kjenne maktfølelsen det gir.
9) Jomfru igjen. Mange kvinner fantaserer også om å være en ung, uskyldig pike som blir seksuelt utnyttet av en sterk mann.

Menns sexfantasier

1) Fantasier som omhandler seksuelle opplevelser med partneren.
2) Trekant. Først og fremst å se to kvinner sammen, for deretter å delta selv.
3) Anonym og spontan sex med en fremmed. 4) Gruppesex med flere kvinner.
5) Mengder av oralsex.
6) Analsex.
7) Å smugkikke mens en kvinne kler av seg og onanerer.
8) Sex på offentlig sted med fare for å bli oppdaget.
9) Å bli forført av en moden kvinne.
10) Å forføre en jomfru.

GUTTEDRØM: En av menns største fantasier: Anonym og spontan sex med en fremmed. FOTO: Thinkstockphotos.com
GUTTEDRØM: En av menns største fantasier: Anonym og spontan sex med en fremmed. FOTO: Thinkstockphotos.com

Dyreinteressert?

Det du ser bilde av over er en butplug med hale som kan brukes hvis du virkelig vil vifte på svansen. Denne er kanskje for viderekomne, men nordmenn har generelt sett blitt mer interessert i å ta bakveien i senga.

Eier av voksenbutikken Lillefrekke.no, Solveig Nordanger, merker denne trenden tydelig.

- Vi ser at nordmenn er nysgjerrige på å teste ut det som har med analsex å gjøre. De viktigste rådene jeg kan gi hvis du vil teste ut analsex er å ha god hygiene og god glid. Det finnes mange produkter på markedet som kan bidra til at opplevelsen kan bli en positiv erfaring, sier hun.

En annen trend som merkes godt er Fifty Shades of Grey-bølgen som herjet for en stund siden.

- Dette førte nok til at flere par tester ut litt strengere leker og rollespill. Dominans er noe mange tenner ekstra på, så salget av leketøy i denne kategorien har økt betraktelig. Andre kostymer og rekvisitter til rollespill har også fått en klar oppsving, sier Nordanger.

Les også: Slik får du økt sexlyst

Ha en avtale

Hun foreslår å presentere fantasien sin på en rolig, positiv og åpen måte. For eksempel kan du starte med ”« det siste har jeg merket at jeg har blitt ekstra tent av å tenke på…» eller «Har du noen gang drømt om…»

- Du kan også foreslå at dere skal komme med hver sin fantasi og ha en slags avtale om at dette skal testes ut. Det er imidlertid viktig å være forberedt på at partneren kan velge å si nei, noe som må respekteres uten diskusjoner, sier hun.

Dele eller holde for deg selv?

Vi lever i et samfunn der åpenheten rundt sex er større en noen gang før. Likevel er det ikke gitt at alle sexfantasier skal deles med partneren.

Sosialcoach og foredragsholder hos avansertseksualitet.no, Dag Eian, sier at du bør være meget trygg på at fantasien din er innenfor partnerens komfortsone før du deler dine innerste drømmer.

- Fantasiene kan ofte være flaue, uvanlige og stigmatiserende. Du må finne ut om dette er en fantasi du ønsker å dele eller å holde for deg selv, sier han.

Skap et åpent miljø sammen

For å unngå at det hele skal bli en klein situasjon for dere begge, bør du vite hvordan du skal gå frem.

- Når du skal ta opp en fantasi med partneren din bør det gjøres på en ikke-pressende måte. Dersom du forteller en fantasi, og samtidig gjør det klart for partneren din at du ikke nødvendigvis har et behov for å leve den ut, vil han eller henne lettere kunne vurdere om dette kan være av interesse for begge, råder eksperten.

Da har dere skapt et miljø sammen der det er trygt å dele fantasier samtidig som dere ikke kommer med krav til at dette må etterleves.

Styr unna de negative fantasiene

Dersom du har en fantasi du tror kan være en trussel for parforholdet, kan derimot det beste være å holde dette for deg selv. Det samme gjelder hvis du tror at det du forteller kan såre partneren.

- Hvis du tror at fantasiavsløringen din vil skape negative reaksjoner fra partneren din, kan det smarteste være å holde tankene dine for deg selv. Seksuelle fantasier om andre enn partneren er ofte trygt plassert i denne kategorien, sier Eian.

Voldtektsfantasier

Du bør også vurdere om det er verd å dele en fantasi du egentlig ikke har lyst til å leve ut i virkeligheten. Flere kan ha vansker med å skille mellom fantasi og virkelighet.

- Mange kvinner har eksempelvis såkalte voldtektsfantasier som de skammer seg over og holder for seg selv i frykt for at partneren skal tro at de virkelig vil bli voldtatt. En rekke fantasier kan gi mye hygge på egen hånd, og kan være uaktuelt å dele med noen andre, forteller han.

Hvis du likevel har fortalt dine dirty tanker og fått positiv respons, er det mye som må være på plass før dere kan etterleve dette.

Hvordan skal det gjøres? Kan du oppfylle en av partnerens fantasier i retur? Hvordan kan partneren din ha det gøy underveis?

Eksperten er klar i sin tale:

- Selv om du har lyst til å leve ut din seksuelle fantasi gir det seg ikke rett til det. Dersom partneren din ikke er komfortabel med å gjennomføre dette, bør begge strekke seg i riktig retning slik at dere kommer nærmere hverandre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning