Tantrisk sex

Prøv en tantrisk kjappis i kveld

En kjapp en på badet, kjøkkenet eller i bilen øker din seksuelle energi, lover tantrisk sexekspert.

EKSTASE: Tantrisk sex handler om å forlenge nytelsen. Akten er en langvarig intim opplevelse der voldsomme energier er i sving.
EKSTASE: Tantrisk sex handler om å forlenge nytelsen. Akten er en langvarig intim opplevelse der voldsomme energier er i sving. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto
Publisert Oppdatert

For en kvinne betyr ofte «en kjapp en» at mannen får seg litt.

- Menn tenner som et gassbluss, mens kvinner tenner som en gammeldags kokeplate. Det er et så godt bilde, sier sexolog Gro Isachsen

Ifølge gjennomsnittet av undersøkelser som er gjort, trenger kvinner faktisk 20 minutter stimulering og stimulering av klitoris for å oppnå orgasme, mens menn i gjennomsnitt trenger 4-5 minutter.

- Dette varierer selvfølgelig, men gjennomsnittlig ramler menn ned på noe sånt, understreker Isachsen.

Klar, ferdig ... ferdig!

Det finnes selvsagt også kvinner som tenner som menn, men disse er sjeldne. Og kvinner som vet å ta i bruk de hjelpemidler som finnes, som egne fingre og vibratorer, kan oppleve at tenningsmønsteret deres blir mer likt menns tenningsmønster.

Som i alle seksuelle problemstillinger skal vi altså være forsiktige med å generalisere, men som oftest tar det lenger tid, for kvinnen. Det kan vi si.

- Tenningen sitter ikke bare lenger inne, men når hun først tenner tar også spenningsoppbyggingen lenger tid. Og uten en ordentlig spenningsoppbygging blir sexen lite tilfredsstillende, sier Isachsen.

Seksuell hverdagsvekker

Hva er tantrisk sex?

Tantrisk sex er spontan, intim og meditativ elskov.

Man søker å åpne hjertet og sinnet, og å øke og kontrollere (kanalisere) den kreative energien slik at man ikke mister den gjennom eksplosive orgasmer.

Dette skal føre til sterkere orgasmer på et dypere nivå og til høyere nivåer av bevissthet. I stedet for «å gjøre», handler det om «å være». Det er ikke noe mål med tantrisk sex utover øyeblikket av perfekt og harmonisk sammensmelting, foreningen mellom mann og kvinne.

Tantrisk elskov mellom mann og kvinne, dersom begge parter er bevisste, skal kunne være selve innfallsporten til en tilstand som beskrives med uttrykk som «innfallsporten til seksuell og spirituell ecstasy». Når man oppnår denne tilstanden skal kroppen, sinnet og bevisstheten vibrere samtidig.

I det gamle India gikk tantrikerne i lære i årevis under en spirituell lærer og deltok i yogiske ritualer for å rense kroppen og lære seg å mestre både kroppen og sinnet. Slik ble de mektige energiene vekket, og det var gjennom dem man kunne oppnå høyere grader av bevissthet. Først da en disippel ble ansett som moden, fikk han eller hun lov til å delta i seksuelle ritualer sammen med en partner.

Kilder: Tantra.com, Natha.no, Wikipedia.no

Det må nevnes at «en kjapp en» kan være berusende deilig også, på sin måte, til sitt bruk, for begge parter. Den kan være en liten seksuell hverdagsvekker for eksempel, et lite erotisk øyeblikk, men når øyeblikket er over ønsker ofte kvinnen seg mer. Så ikke for ofte, skal vi tro sexologen.

- Vi bør være forsiktige med å si at kvinner sitter igjen med uforrettet sak etter en kjapp en, for vi bør ikke se på sex som en sak der bare orgasmen teller, men de fleste kvinner forteller at de knapt har kommet i gang før det er over og da blir det veldig «klar, ferdig ... ferdig!», sier Isachsen.

Da har de sex mer på hans premisser og kan miste lysten på sikt. Når en kvinne virkelig er tent skifter hun modus, blir en annen person. Da er hun mer i sin egen nytelse og føler mer intenst.

- Har hun ikke tent overhodet kan sex være vondt og hun distanserer seg fra sin egen kropp. Og er hun ikke tent føles det som et overgrep det han gjør. Så viktig er altså tenning. Når menn ikke er tent er det så greit, da har de ikke ereksjon, sier Isachsen.

Nyt mer på 10 minutter

Kanskje er en tantrisk kjappis bedre? Den eksisterer nemlig, ifølge Suzie Heumann, den internasjonalt kjente eksperten innen tantrisk sex.

Ypperlige å starte og avslutte dagen med, eller som påfyll i løpet av dagen. Økt nytelse og også energi, særlig på sikt, og det tar deg bare 10-15 minutter.

Suzie Heumann lover også at partene vil begynne å tenke på hverandre mer gjennom dagen. Etter noen uker vil man både ha kommet nærmere hverandre, og ha oppnådd andre fordeler.

- Ved tantrisk sex handler det mer om pusting og kniping, og det er ikke så dumt for da får man virkelig den nære kontakten. Dagen skal inneholde så mye og det kan være vanskelig noen ganger bare å få sett hverandre inn i øynene. Bare det krever at man har en indre ro, i utgangspunktet. Men morgenen, det er et fint sted å starte, sier Gro Isachsen.

Forlenget nytelse

Men som uttrykket «tantrisk kjappis» tilsier, finnes det også en langversjon.

Tantrisk sex handler i utgangspunktet om å forlenge nytelsen. Akten er gjerne en langvarig intim opplevelse der voldsomme energier er i sving.

Gjøres det riktig vil man kunne oppnå ekstase, mener de som praktiserer det.

Men, og følg godt med nå, jo flinkere partene blir til å fokusere og holde seg på et nivå der nytelsen er total, jo raskere vil de også kunne komme seg opp på dette nivået. Suzie Heumann anbefaler lange seanser også, men kjappisene gjør også de lange bedre.

Hun lover at så snart partene blir drevne i kjappis-tantra, vil man finne dem erotiske og merke at energinivået i hverdagen øker.

- Mye bedre enn en espresso, skriver hun på nettstedet.

Økt utholdenhet

Tantriske kjappiser handler nemlig om ...

* Å øke din seksuelle energi

SKYND DEG LANGSOMT: Kanskje er en tantrisk kjappis bedre enn en vanlig kjappis?
SKYND DEG LANGSOMT: Kanskje er en tantrisk kjappis bedre enn en vanlig kjappis? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto

* Å øve deg i å bli klar nesten umiddelbart (kvinner)

* Å øke utholdenheten og det å kunne føle seksuell energi uten å utløse den (menn)

* Å øke intimiteten mellom dere raskere

* Å øke testosteronnivåene deres (eldre kvinner og menn)

Slik tar du en tantrisk kjappis

1. Hver morgen, før dere står opp, elsk! Først, stimuler hverandre og gå deretter rett på samleiet. Velg en stilling der dere kan se hverandre inn i øynene, og ha øynene åpne. Ingen av dere skal få orgasme I begynnelsen, og mannen skal aldri ejakulere. Orgasme er ikke målet. Forbindelse er det.

2. Et annet morgenalternativ er å ligge med ansiktene mot hverandre og bare se hverandre inn i øynene i ti minutter. Etter en kort periode med myk, rolig pusting, øk hastigheten. Pust raskt sammen ti ganger og avslutt " settet" med ett langt pust. Repeter dette mønsteret tre ganger. Denne teknikken gjør dere energiske og klare for en ny dag.

3. Hver kveld, unntatt de kveldene der dere har planlagt en lang, deilig seanse, og selv om dere er veldig trøtte, bruk litt tid på en av kjappisene ovenfor. Dette er tantriske elskovsakter og ritualer i kortformat. Hold dere til ti minutter. Og menn, hold an utløsningen!

4. Prøv noe risikabelt også. Ha sex på et annet sted enn det dere pleier. Ta dere en kjapp en på badet, kjøkkenet eller i bilen om kvelden. Sørg for at det er trygt, men en anelse spennende. Kanskje er hagen en idé, eller toalettet på favorittrestauranten deres (fem minutter!).

5. Møt opp til en avtale tidlig. Bli i bilen og stimulere hverandre en kort stund. Ikke bli for sene.

6. Overrask hverandre med ti minutter oralsex. Kun den ene av dere per gang. Skjem bort partneren din, men gjør det bare en kort stund og mannen skal heller aldri her, ejakulere.

Kilde: tantra.com

Gro Isachsen er leder og faglig ansvarlig for Klinikk Sexologen og sexolog.no. Hun svarer på spørsmål om seksualitet hos Doktor Online, og har skrevet flere bøker om sex. Mer lyst! er hennes siste bok.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Hvilken sextype er han?

Dette gjør kvinner feil i senga

Her er mannens erogene soner

Alt om penis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning