«Sinnasnekker'n» Otto Robsahm advarer:

Oppussing er livsfarlig for forholdet

– Et kjærestepar som overlever en full oppussing av huset, kommer til å holde sammen resten av livet! mener Otto Robsahm i Sinnasnekker’n.

SINNASNEKKER: Otto Robsahm advarer par mot å gape over for mye av gangen når det skal pusses opp. - Ett og ett rom, er hans råd.
SINNASNEKKER: Otto Robsahm advarer par mot å gape over for mye av gangen når det skal pusses opp. - Ett og ett rom, er hans råd. Foto: Foto. TVNorge
Publisert Oppdatert

- Generaltabben folk gjør når de skal pusse opp, er at de gyver løs på hele huset med én gang. Det er galskap, og setter familiefreden i stor fare, mener Otto Robsahm (42).

Den frittalende håndverkeren kan oppleves på TVNorge denne høsten i serien «Sinnasnekker'n».

Her hjelper han ikke bare familier med oppussingen, men er også i flere tilfeller en slags psykolog etter at maling, snekring og tapetsering har tatt kverken på idyllen.

- Ja, jeg er like mye psykolog som snekker i denne serien, gliser Otto, som selv kan gå grundig lei når det er for mye som må fikses på hjemmebane.

- Kunsten å pusse opp består i å gjøre ett rom helt ferdig - med grunning, maling, listing og alt annet det ellers er behov for, mener han.

- Da ser man det fiks ferdige resultatet. Når det er gjort, er det oppussingsforbud i to uker. Da er det ikke engang lov til å planlegge, mener Otto Robsahm, og fortsetter:

- Reis på ferie eller feire det nyoppussede rommet med en bedre middag.

Les også:

Klart for momsehelg

Lag kyllingburger med salsa

Vi vil ha din beste lammeoppskrift

Så - etter en stund - kan man gå løs på neste rom. Da er man opplagt, og oppussingen blir lystbetont.

VINN: Svar og vinn giftfri maling til barnerommet!

Fordelingen av arbeidsoppgaver er også viktig, ifølge Sinnasnekker'n. Erfaringen hans viser at i 99 prosent av tilfellene bør mannfolkene ligge langt unna fargevalg, plantene i vinduskarmene og hvor skapet - og de andre møblene - skal stå.

Les også: 10 tips til snedig innredning

- Dette har damene best greie på. Og skulle det vise seg at hun angrer på noen av fargene, så hent frem kosten og jobb i stedet for å lage scener. Det er tross alt bare maling det er snakk om, smiler Otto Robsahm.

TV-AKTUELL: TVNorge tirsdager kl. 20.30

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning