Nettsjekking

Høytid for nettdating

Ensom i jula? Slik lykkes du med nettdatingen!

JULEFLØRT: I julen har du tid til å sette deg ned foran PC-en og flørte på nettet i ro og mak.
JULEFLØRT: I julen har du tid til å sette deg ned foran PC-en og flørte på nettet i ro og mak. Foto: Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Er du singel og har lyst på en flørt eller drømmer du om å møte den store kjærligheten, hvorfor ikke gi nettdatingen et forsøk?

- Vi har veldig mye trafikk i romjulen, sier Mikael Josander, administrerende direktør i Møteplassen.com til Klikk.no.

- Det er faktisk den perioden i året hvor vi har mest trafikk. Det er tydelig at single da har bedre tid. Kanskje kjenner man også større lengsel etter en partner når "alle andre" er opptatt med familien og parmiddager gjennom jule- og nyttårshelgen, spekulerer han.

Gjør deg flid

Men konkurransen på nettet er hard. Ingvild Sommer, prosjektleder på nettdatingsiden Q500 understreker at det ikke lenger er nok å bare opprette en profil og vente på at folk skal ta kontakt.

- Før var det slik at man kunne lage seg en profil og få napp omtrent med én gang. Nå er det så mange som driver med nettdating, at man må gjøre seg litt mer flid for å nå frem, sier Sommer til Klikk.no.

Les også: Slike menn vil kvinner ha

Nå som det er juleferie bør du investere litt tid på å opprette en interessevekkende profil.

- Benytt anledningen når freden senker seg og du er ferdig med juleforberedelsene og stresset. Legg inn et fint bilde av deg selv - smil er viktig - og skriv et par-tre avsnitt om hvem du er og hva du ser etter. Legg vekt på dine positive sider. Alle har negative sider, men det kan man finne ut av litt senere i prosessen.

Å fronte negative sider er det samme som å si "klikk videre til neste kandidat", påpeker Sommer, som også har skrevet hovedfagsoppgave om nettsjekking.

Les også: Finn din tvillingsjel på nett

Fotogalleri

I motsetning til Møteplassen merker ikke Q500 noe spesielt til økt trafikk i julehøytiden.

- Vi har ikke flere nye registreringer i desember enn ellers i året. Det er egentlig overraskende, vi har nemlig høyere aktivitet i sommerferien. Jeg antar at folk er opptatt med å gå i juleselskaper til tanter, onkler og venner og bekjente.

De største nettdatingssidene i Norge er Sukker.no, Match.com, Møteplassen, Q500.no og Finnenvenn.no.

Mikael Josander i Møteplassen anbefaler at du også lager et fotogalleri, gjerne med bilder som viser deg i situasjoner som betyr mye for deg, som for eksempel fra skiturer på fjellet.

- Vis fram interessene dine i profilen. De sier mye om deg. Vær også tydelig med hva du søker hos en framtidig partner. Hvilke egenskaper en eventuell partner skal ha, om du vil ha barn eller ikke og så videre, råder han.

Les også: - Nettdating kan gjøre deg kynisk og iskald

Tips for å lykkes med nettdating:

* Gjør deg flid med profilbildet. Ikke ta bilde av deg selv med utstrakt arm. Det får folk til å se tjukke ut, fordi de har trukket hodet tilbake mens de har tatt bildet. Få en venn til å ta det eller finn et godt ferie- eller turbilde.

* Velg brukernavn med omhu. IIfølge undersøkelser gjort av det britiske University of Westminster, har brukernavnet du velger svært mye å si for andre nettdatere. Humoristiske og flørtete navn, eller navn som gir en pekepinn om utseendet, øker sjansen for å virke interessant for andre. Unngå navn som indikerer intellekt og rikdom.

- Attraktive navn gir inntrykk av en utadvendt og morsom personlighet, eller av godt utseende, sier Tom Buchanan, forskeren som står bak undersøkelsen. Han gir eksempler på navn som «Fun2bwith», «Givemeacuddle», «Cutie» og «GreatBody» som skal virke positivt på andre brukere. Hold deg unna navn som «Wellread», «Wealthyandwise» og «SunnyPorche», ifølge forskeren.

* Lag en god åpningslinje og unngå klisjeer i profilteksten.

* Definer hvem og hva du søker. Ikke skriv kun om deg selv.

* Tar du kontakt med andre, så ikke skriv en standardtekst som du kopierer og sender ut til mange. Les vedkommendes profil og bruk den som utgangspunkt for din melding. Det viser at du er interessert. For eksempel: "Jeg ser at du både danser og driver med sport. Det synes jeg er spennende, selv har jeg danset salsa i mange år. Jeg har lyst til å lære meg tango - kanskje det er noe du ville kaste deg uti sammen med meg?"

Vi gjør oppmerksom på at Hjemmet Mortensen AS, som eier Klikk.no, også er deleiere i Q500.

Les også: - Kvinner flørter, menn går rett på sak

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning