Flørtens ABC

Har du tenkt deg en tur på byen i helgen? Slik vet du at han er ute etter mer enn en flørt.

TA DET ROLIG: Ikke ta flørtingen så seriøst, oppfordrer flørteinstruktør Gro Nergård.
TA DET ROLIG: Ikke ta flørtingen så seriøst, oppfordrer flørteinstruktør Gro Nergård. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

Flørting er ikke det samme som sjekking. Flørting skal være morsom og uforpliktende, men grensen til sjekkingen kan være hårfin.

- Flørting dreier seg om å se og bli sett. Du gir og tar pirrende følelser, og det er ikke alvor - bare lek, sier Gry Nergård.

Alle gode ting er tre

Nergård er flørteinstruktør og driver firmaet Full Flørt, som tilbyr flørtekurs over det ganske land. Hun mener at vi kalde nordboere generelt tar flørting for seriøst.

Det er ingen tvil om at kvinner var flinkere til å flørte før i tiden. Det ser man klart på gamle filmer.

- Et smil fra en mann betyr ikke at han er interessert. Vi legger for mye i signalene og tar ting for bokstavelig. Det kan derfor være greit å vite hvor grensen mellom flørt og noe mer går - både for den som flørter og blir flørtet med, sier hun.

Les også: Disse flørter mest på flyet

Grensen mener hun går ved tre signaler. Sender han ut mer enn tre signaler, ligger det antageligvis interesse bak flørten.

Slike signaler kan være at han fikser på klærne sine, rufser seg i håret, smiler, blunker eller å trekker opp sokkene. Tilsvarende sender kvinner ut signaler ved å smile, kaste på håret, le, fikle med hår, smykker og klær, rette seg opp og/eller bite seg i leppa.

Er du ute etter en date for helga? Sjekk tilbudet på Klikks datingtjeneste Q500.

Flørting for sjenerte

Å være sjenert er ikke så lett når man skal flørte. Mange får klamme håndflater og svetteperler på overleppa bare ved tanken på å ta kontakt med det motsatte kjønn.

- Mitt tips er at man lager en mental forestilling av hva man ønsker å oppå. Legg det verst tenkelige scenarioet til siden og se for deg deg selv som vakker, attraktiv og godt likt. Kanskje er han du kommer bort til er enda mer sjenert enn du er, sier Nergård.

Les også: Avslør om han tenner på deg

Hvis du velger å gå videre med flørtingen og føler at responsen er god, er det neste skrittet å ta kontakt med den utvalgte.

- Gå litt skrått mot ham. Buser du rett på trigger det kampinstinktet. Jeg anbefaler at man henvender seg til vedkommende på en gammeldags og vennlig måte, for det er ingen tvil om at kvinner var flinkere til å flørte før i tiden enn nå. Det ser man klart på gamle filmer, sier hun.

SMIL OG VÆR GLAD: Menn faller lettere for kvinner som ler og kvinner faller som fluer for menn som får dem til å le, sier flørteinstruktøren.
SMIL OG VÆR GLAD: Menn faller lettere for kvinner som ler og kvinner faller som fluer for menn som får dem til å le, sier flørteinstruktøren. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Så er det bare å smile, gi komplimenter og le mye. Menn faller lettere for kvinner som ler og kvinner faller som fluer for menn som får dem til å le.

Les også: Pinlige one night stands

Ta sjanser

Når kvelden er omme, har du sikkert gjort deg opp en mening om mannen. Kanskje syns du at nok kan være nok, og da er det greieste å gjøre det klart på en høflig måte. Takk for kvelden, men ikke oppfordre til å utveksle telefonnummer. Vær ærlig!

- Har du derimot lyst til å treffe ham igjen, kan du selv ta initiativet til det. Be om telefonnummer eller gi ham en lapp med nummeret, og gjør det klart at det er opp til ham om han vil bruke det eller ikke. Ikke vær redd for å ta en sjanse. Stå på! Det verste som kan skje er at du blir avvist, og det kommer du fort over, avslutter flørteinstruktøren.

Les også: Livets ni faser

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning