Helsefarlig:

Stringtrusa er en bakteriebombe

Kvinner gjør alt for skjønnheten, uten å tenke på de helsefarlige konsekvensene.

MINI-MOTE: Stringtruse brukes daglig av all verdens kvinner. Få kjenner faren for infeksjoner.
MINI-MOTE: Stringtruse brukes daglig av all verdens kvinner. Få kjenner faren for infeksjoner. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert
RIKTIG: Cameron Diaz holder vesken riktig.
RIKTIG: Cameron Diaz holder vesken riktig. Foto: FOTO: Stellapictures.no

Stringtruser, høye hæler og store vesker er dagligdags for mange kvinner. Smerter fra ledd og muskler avfeies med ordtaket "man skal lide for skjønnheten".

Motorvei for bakteriene

Stringtrusen er forgudet av mange fordi de ikke gir synlige trusekanter under buksene. På den annen side er det den spesielle utformingen som gjør stringtrusen til en helsefarlig bakteriebombe.

- Bakterier kan vandre langs kanten på trusen, fra endetarmen til skjeden og urinrøret. Dette øker risikoen for både infeksjon i underlivet og urinveisinfeksjon, sier allmennlege Michael Lissner hos Helsedoktoren.

Lager rifter

Trange stringtruser gnikker mer i den ømfintlige huden rundt kjønnsorganet, som er med på å øke faren for infeksjoner. Derfor lønner det seg å skifte til hipster eller lignende under trening og andre aktiviteter som fordrer mye bevegelse. Har stringtrusen din bomull i skrittet, er det ingen grunn til å kaste den. Bomull puster og gjør livet surt for bakteriene.

- Jeg vil anbefale de med soppinfeksjon å unngå stringtruse, siden det da er viktig å ikke ha det for stramt, sier gynekolog Anne Cecilie Hallquist hos Smedstadgynekologene.

Hodepine av store vesker

KUN PÅ LØRDAG: Kiropraktor anbefaler å bruke høye hæler kun til fest.
KUN PÅ LØRDAG: Kiropraktor anbefaler å bruke høye hæler kun til fest. Foto: FOTO: crestock.com

Trenden med store vesker har gitt mang en kiropraktor hodebry. De praktiske veskene kan fylles til det uendelige, og blir etter hvert tunge å bære.

- Hode og nakke blir anstrengt, og du kan få sterk hodepine og skade i musklene, sier Christian Øiom, kiropraktor ved Dynamisk kiropraktikk.

Det er også viktig å bytte på hvilken skulder du bærer vesken på, eller hold den gjerne i albuen og la bicepsen gjøre jobben.

Les også: Håndveska er full av bakterier

- Mitt beste tips er å bruke ryggsekk, sier Christian Øiom.

Høy hæl til besvær

Høye hæler er en gammel synder, men kvinner ser aldri ut til å få nok av dem. Langvarig bruk av høye hæler kan føre til at beina dine blir ødelagt.

- Føttene, nerver og rygg kan få livsvarige skader, advarer Christian Øiom.

Det hjelper å gå ned i høyden på hælene, det er stor forskjell på ti og tre centimeter. Det er også viktig å la føttene komme seg mellom hver økt med høyhælte sko.

Tusenvis av kvinner opereres hvert år på grunn av hyppig bruk av høye hæler. Her er de vanligste kirurgiske operasjonene:

1. Fjerning av kul ved stortå

2. Utretting av tær

3. Tilbakesettelse av tåledd

4. Fjerning av liktorner

5. Operasjon av klemte nerver

6. Behandling av inngrodde tånegler

(Kilde: KK)

- Jeg vil anbefale bruk av høye hæler kun til lørdagskvelden, sier Christian Øiom.

Les også: Vokt deg for dip-en

Skrubber til huden faller av

Det er viktig å skrubbe vekk døde hudceller for å få en sunn og vakker hud, men mange skrubber så hardt og ofte at viktige hudlag forsvinner.

- Skrubb huden maks en gang i uka, og ikke skrubb hardt, sier Ine Håkensen, daglig leder i Skin-in.

Hold-in gir åreknuter

Tanken på å gå ned en størrelse i klær, og fjerne alle cellulitter uten en eneste time på treningsstudio, har gjort hold-in-plaggene veldig populære.

Men det er ikke bare positive effekter ved dette "vidunderplagget", for blodsirkulasjonen blir sterkt hemmet, og ved hyppig bruk dannes åreknuter.

Overdreven bruk kan også gi ryggproblemer og slapp bekkenmuskulatur.

Les mer:

Klikk Helse/kvinne

(Kilde: www.womenshealthmag.com)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning