hårfjerning HOS menn

Det du bør vite om hårfjerning for menn

Bør du velge voks eller permanent hårfjerning?

HÅRFJERNING HOS MENN: Flere menn velger å bruke laser til å fjerne hår på ryggen. Foto: Gettyimages.com.
HÅRFJERNING HOS MENN: Flere menn velger å bruke laser til å fjerne hår på ryggen. Foto: Gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

- Vokser man hårene vil det på sikt bli mindre hår, og hvis man i tillegg har kraftig hårvekst vil man ofte oppleve at hårene blir lysere og mykere, sier hud- og kroppsterapeut ved Nordic Skin Care i Bergen, Frida Tresvik Johansen.

Hun forteller at intim hårfjerning hos menn blir stadig vanligere.

- Vi utfører voksing på menn og damer i alle aldre, og selv om det fortsatt er flest kvinnelige kunder, øker det jevnlig blant menn også, forteller Johansen.

Hårfjerning med voks

I skjønnhets- og velværebutikker er det mulig å kjøpe voks selv, og flere er fristet til å utføre voksingen på egenhånd for å spare penger. Dette fraråder Johansen.

- Jeg anbefaler ikke at man vokser seg selv, spesielt ikke intimt, sier hun.

Ifølge hud- og kroppsterapeuten er det mye du må tenke på, både når det gjelder teknikken og spesielt kvaliteten på voksen. Hun forklarer at du bør få hjelp til å strekke ut huden skikkelig dersom du til nød vil vokse hjemme, slik at du ikke risikerer å rive av huden.

- Som privatperson er ikke utvalget av profesjonell voks det beste, og flere kjøper billig voks på butikken. Jeg har hørt flere skumle historier igjennom årene om slike tilfeller, sier Johansen.

Hårfjerning for menn

Mange menn bruker barberhøvelen til å fjerne kroppshår, men da vil ikke resultatet vare så lenge. Benyttes voksing trengs ikke behandling oftere enn hvert fjerde til sjette uke.

- Det varierer fra person til person hvor mye kroppshår man har, og hvor ofte man ønsker å fjerne det. Gjør man det jevnlig vil man oppleve redusert hårvekst på sikt, og et bedre resultat, forteller Johansen.

Det finnes flere måter å fjerne håret på, og noen velger også å bruke laser. Hudterapeuten anbefaler å finne den metoden som passer best til deg.

- En av hovedgrunnene til at mange velger å vokse seg er for å slippe «barberkløe» og nupper. Resultatet for de aller fleste holder seg også mye lenger enn barbering, sier hun.

Det finnes derimot flere med lite hårvekst, som heller ikke er plaget av kløe og nupper. Da er det ikke noe problem å ty til barbering, som er både tidsbesparende og økonomisk. I slike tilfeller er det viktig å bytte barberblad jevnlig, da det samler seg bakterier i høvelen som kan føre til infeksjoner.

Hårfjerning med laser

Laser er også et alternativ til hårfjerning dersom du ønsker hårene permanent fjernet. Ifølge regionssjef og kosmetisk sykepleier ved Akademiklinikken, Marianne Jægtvik Bergan, er imidlertid ikke laser et godt alternativ hvorvidt gjelder intim hårfjerning.

- Det kommer an på hva man legger i intim hårfjerning. Du kan helt fint behandle bikinilinjen og venusberg, som er området mellom nedre mageregion og kjønnsorganet. Men laserbehandling på mannlige kjønnsorganer anbefales ikke, da varmeutviklingen kan være uheldig for sædproduksjon, forteller Bergan.

Det er derimot andre steder på kroppen som egner seg bra til hårfjerning på menn.

- Spesielt rygg og nakke er det mange menn som behandler. Og tidvis er det veldig mange som ønsker å fjerne håret på brystet og magen, sier Bergan.

Hun forteller også at de aller fleste kan fjerne hår ved hjelp av laser.

- De eneste forutsetningene er at det er mørke hår. Lyse, grå eller rødlige hår lar seg ikke fjerne, forteller Lasereksperten.

I tillegg til disse, skal du heller ikke utføre laserbehandling dersom du går på medisiner som gjør deg lysømfintlig. En ulempe hvorvidt gjelder menn og laserbehandling av hår er også at man vil trenge vedlikeholdsbehandlinger 1-2 ganger i året grunnet testosteronproduksjonen. I tillegg forklarer Johansen at det er viktig å gjøre forhåndsundersøkelser, både dersom du skal vokse og ved hårfjerning med laser.

- Velg klinikker med lang erfaring, og les omtaler fra andre kunder. Se deg litt rundt når du ankommer salongen. Ser det rent ut? Legger terapeuten frem rene håndklær? Dette er viktig å tenke på ved intim hårfjerning, understreker Johansen.

Les også: Gode hudpleietips for menn

Smertefullt å vokse

Smerten på behandlingen kan oppleves forskjellig for alle.

- Teknikk og kvalitet på voksen har alt å si for hvordan man opplever voksingen. Etter hvert som man behandles vil hårene slippe lettere, og det blir mindre ubehag, sier Johansen.

I flere salonger kan man også få påsmurt en krem som virker nummende i forkant av behandling. Bergan forteller derimot at flesteparten av deres kunder syntes laserbehandling av hår er mindre smertefullt enn voksing.

- Det skal dog merkes at for mørkere hudtyper, eller de med veldig tykk og tett hårvekst kan oppleve behandlingen som varmere enn de som har lysere hud og mer spredt hår, avslutter laserbehandleren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning