Smør deg med snegleslim

Slim fra chilenske snegler skal virke mot både uren hud, rynker og strekkmerker.

SNEGLEKREM: Slimet fra chilenske snegler skal dempe hudirritasjon og rense uren hud.
SNEGLEKREM: Slimet fra chilenske snegler skal dempe hudirritasjon og rense uren hud. Foto: Foto: Det Nye
Publisert Oppdatert

Den spesielle snegleslimen fra Sør-Amerika skal ha god effekt mot uren hud, rynker, arr og strekkmerker.

Effektiv mot solbrenthet

- På samme måte som slimets naturlige virkestoffer styrker og reparerer huset til sneglene, viser det seg at disse stoffene også beskytter og reparerer vår egen hud, sier markedssjef hos Elicina.no, Claudia Llinas.

Kremen har navnet Elicina og kan godt brukes i sommermånedene. Den skal nemlig også være meget effektiv på behandling av solbrent hud.

Kremen kan brukes både i ansiktet, på kroppen og rundt øynene.

Ble til ved en tilfeldighet

Kremen er utviklet i Chile, hvor sneglen Helix Aspersa Müller er et vanlig syn både hagelangs og gatelangs. Kremen ble til ved en tilfeldighet.

Skaperen bak kremen, Fernando Bascuñan, skulle nemlig ikke lage krem. Han sendte inn sneglene til et laboratorium for eksport til det europeiske matmarkedet, da han oppdaget at sår og rift hos arbeiderne leget seg uvanlig raskt.

Etter flere runder i laboratorium fant Bascuñan at snegleslimet inneholdt stoffene allantoin, collagen, elastin og glykolsyrer.

Ikke dyreplageri

- Elicina er utviklet så naturlig som mulig og inneholder 80 prosent snegleslimekstrakt og 20 prosent hjelpestoffer, sier Llinas.

Hun understreker at sneglene ikke skades under utvinningen av ekstraktet, og at oppdretten foregår i forhold som ligner sneglenes naturlige miljø.

Kremen koster 399 kroner og selges på nettsiden www.elicina.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning