Kirsten gikk ned 34 kilo

- Nå har jeg det så godt

Et veddemål om å gå ned 10 kilo på fire måneder, fikk Kirsten i gang. Hun gikk ned dobbelt så mye på den tiden.

LYKKELIG: - Jeg skal aldri opp i vekt igjen, forsikrer Kirsten Mikkelsen.
LYKKELIG: - Jeg skal aldri opp i vekt igjen, forsikrer Kirsten Mikkelsen. Foto: Vektkonsulentene
Publisert Oppdatert

Det var en dag på jobben i Kolding Komunne i Danmark, at Kirsten Mikkelsen (49) ble spurt av en mannlig kollega om hun ville være med i et veddemål om å gå ned i vekt. Og Kirsten slo til med det samme, for vekten viste over 100 kilo, og det var mer enn nok.

- Jeg har aldri vært tynn, har alltid vært lettere overvektig. Men da jeg ble gravid i 1990 la jeg på meg 17 kilo, som aldri forsvant igjen. Og da jeg sluttet å røyke i 2000, gikk jeg opp ti kilo til.

Suksess med én gang

Kirstens beste tips

  • Jeg kan anbefale alle å gå sammen med en venn eller venninne. Min venninne og jeg har støttet hverandre 100 prosent hele veien.
  • Hvis jeg skal ut en kveld, spiser jeg f.eks. mindre frukt og brød og ekstra grønnsaker til lunsj, så har jeg 'r åd' til litt flere utskeielser om kvelden.
  • Når min mann og jeg er på restaurant, tar jeg bifff og salatbar i stedet for poteter og saus - det er sånn jeg må spise - og det smaker jo like godt.

Kirsten valgte å melde seg inn hos Vektkonsulentene fordi hun så hvordan kiloene raste av venninnen som var medlem.

Da hun startet i desember 2009, var det aller første gang hun gikk på 'kur'. Og suksessen lot ikke vente på seg. Veddemålet gikk ut på å gå ned 10 kilo på fire måneder, men etter fire måneder hadde Kirsten gått ned 20 kilo! Allerede høsten 2010 nådde hun idealvekten på 64 kilo, og hadde da gått ned 36 kilo på under ett år!

Siden har hun holdt vekten.

- Det skyldes kostprogrammet. Jeg kan ikke la være å leve etter det, og det har jeg det faktisk helt fint med. Jeg vet jeg må følge det, hvis jeg vil fortsette å være slank.

Fant feilen

Kostomleggingen har endret Kirstens kostvaner. Nå spiser hun masse grønnsaker og mindre brød, i tillegg til at hun holder igjen på ris, pasta og poteter.

- Det var nemlig ikke godteri som gjorde at jeg la på meg, jeg kan ha poser med snop liggende uten at jeg spiser det. Det var fet mat, hvitt brød, saus og poteter som gjorde meg overvektig. Derfor måtte jeg endre mine dårlige matvaner helt, før jeg kunne gå ned.

Selv om Kirsten fremdeles følger kostprogrammet, kan hun skeie ut når hun er på fest eller middag hos venner - med måte.

- Jeg vet at jeg legger på meg hvis jeg spiser for mye usunt i helgen. Derfor må jeg alltid tenke over hva jeg spiser, og fører fortsatt kostdagbog. Jeg er ikke så streng som da jeg skulle gå ned, men det er et verktøy som gjør at jeg forblir slank, og holder meg til en sunn livsstil.

HELSEGEVINST: Før vekttapet hadde Kirsten høyt blodtrykk. Det har hun ikke nå.
HELSEGEVINST: Før vekttapet hadde Kirsten høyt blodtrykk. Det har hun ikke nå. Foto: Vektkonsulentene

Hele livet endrer seg

- Hva har vekttapet betydd for deg?

- Alt. Jeg har jo fått et helt annet liv. Plutselig kan jeg stå når jeg sykler, all bevegelse går mye lettere. Når jeg kjøper klær, kan jeg gå inn i alle butikker og finne noe som passer - det er ubeskrivelig deilig.

Kirsten har også merket effekt på helsen - i 2011 kunne hun slutte med blodtrykksmedisinene.

- Alt i alt har vekttapet hatt stor betydning for selvtilliten min. Jeg har aldri vært sjenert, men overvekten gjorde at jeg unngikk noen ting i livet. Når du går mye ned i vekt, endrer hele livet seg - både fysisk og psykisk, og alt blir bare bedre, når man har det godt. Og derfor skal jeg heller aldri opp i vekt igjen, så godt som jeg har det i dag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning