Endelig i Norge:

Lover slankesuksess på nett

Vektkonsulentene.no er en ny, stor satsing fra Egmont. Denne nettbaserte slankeklubben gir deg alt du trenger for å gå ned i vekt – og holde vekten ved like.

KOSTDAGBOK: Du får en plan med alle måltider for en uke av gangen.
KOSTDAGBOK: Du får en plan med alle måltider for en uke av gangen. Foto: Vektkonsulentene
Publisert Oppdatert

Har du slanket deg, men gått opp igjen i vekt? Synes du det er vanskelig å si nei takk til vaffelhjertet hos svigermor? Eller har du kanskje lyst på mat absolutt hele tiden? Det er mange av oss som sliter med vekten. Aviser og ukeblader skriver om den ene slankekuren etter den andre. De virker i noen uker, dager, timer. Så er vi tilbake i våre vante mønstre igjen. Å holde vekten nede når vi først har nådd den er det største problemet til oss slankere. Endelig er det noen som kan hjelpe oss.

Nettbasert klubb

Vektkonsulentene.no er en ny, stor satsing fra Egmont. Denne nettbaserte slankeklubben gir deg alt du trenger for å gå ned i vekt - og holde vekten ved like.

- Vektkonsulentene har hatt suksess i Danmark i 30 år. Nå lanserer vi en nettversjon i Norge, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for produktet.

Det unike med denne slankeklubben er et legegodkjent kostprogram. Medlemmene får fiks ferdige ukemenyer, eller kan velge måltider selv fra oppskriftsdatabasen. De kan registrere egne måltider, få tips og råd fra ekspertene og delta i forumsdiskusjoner. Det finnes også en omfattende matvaredatabase, der du kan sjekke hva maten du spiser inneholder.

- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje.

Sammensetningen er nøkkelen

- Passer for alle: Søs Wollesen har utviklet Vektkonsulentenes kostprogram.
- Passer for alle: Søs Wollesen har utviklet Vektkonsulentenes kostprogram. Foto: Mew

Konseptet bygger på et unikt kostprogram utviklet av leger. En av dem er Søs Wollesen, som også skriver bøker og utvikler spesialkurer for Vektkonsulentene.

- Vi har brukt den nyeste kunnskapen fra forskningsområdet vektreduksjon for å gi våre medlemmer sunn og næringsrik kost, sier Wollesen.

Slik er energifordelingen i programmet (daglig inntak): Cirka 25 % proteiner, maks 45-50 % karbohydrater, maks 25-30% fett, 0 % alkohol, 25-30 gram fiber.

- I tillegg er alle hovedmatvarer delt inn i grupper etter sammensetning av næringsstoffene, for eksempel "Kjøtt", "Grønt", "Poteter/pasta" og "Frukt". Kostprogrammet er basert på en ukentlig plan med regler for alle ukens syv dager. Noen matgrupper skal du sørge for å få hver dag, andre skal du kun ha noen ganger i uken.

I nettklubben kan du hele tiden følge med på hvilke matgrupper du har fått og hvilke du eventuelt mangler. Hver gang du legger inn et måltid eller bytter ut en oppskrift, oppdateres oversikten, og du ser enkelt om du må fjerne eller legge til noe.

- Det er viktig at man spiser regelmessig og at man ikke føler seg sulten. Våre medlemmer skal ikke mangle mat. De merker at kroppen blir sterkere, slankere og sunnere og ikke minst blir blodsukkeret stabilt, sier Wollesen.

UKEMENY: Du kan bytte oppskrifter, legge til egne oppskrifter og registrere trening: En enkel oversikt viser deg hvilke næringsstoffer du mangler for uken, og hvor mange kalorier du har fått i deg.
UKEMENY: Du kan bytte oppskrifter, legge til egne oppskrifter og registrere trening: En enkel oversikt viser deg hvilke næringsstoffer du mangler for uken, og hvor mange kalorier du har fått i deg. Foto: Vektkonsulentene

Varig livsstilsendring

Søs Wollesen understreker at Vektkonsulentenes kostprogram er noe alle kan leve etter. Skal man ikke ned i vekt, kan man øke mengdene ved de enkelte måltidene og dermed oppnå de samme fordelene - fysisk og psykisk overskudd.

- Noe av det unike med programmet er at det er så fleksibelt. Du kan sette sammen måltidene etter din egen eller familiens dagsrytme.

Så hva sier medlemmene selv?

- De setter stor pris på kostprogrammet. Mange forteller at de ikke føler de er på "slankekur", men at de er på en utdannelsesreise. De lærer å passe godt på kroppen og gi den de næringsstoffene den trenger, samtidig som de oppnår ønsket vekttap, sier Wollesen.

Spesialkurer

Medlemmer av Vektkonsulentene.no får fiks ferdige ukemenyer, og kan velge ulike spesialuker, som lavkarbo eller 45+-kur - spesielt tilpasset kvinner. Man kan også velge måltider selv fra oppskriftsdatabasen, registrere helt egne måltider, delta i forumsdiskusjoner - eller bli med i grupper med andre medlemmer. Her kan man alliere seg med andre i samme situasjon, og få støtte og motivasjon. Hele tiden kan man følge vektutviklingen ved hjelp av grafer.

Dessuten kan man stille personlige spørsmål til Vektkonsulentenes eksperter, som har lang og bred erfaring innen sine fagfelt.

KOS ER LOV: Slankemat kan være veldig god mat.
KOS ER LOV: Slankemat kan være veldig god mat. Foto: Vektkonsulentene

- Vi er stolte av å presentere disse dyktige damene, som utfyller hverandre veldig bra. De er vant til å hjelpe folk som vil bedre helsen sin og gå ned i vekt, og de vet hva som skal til, sier Tonje.

Som medlem i Vektkonsulentene.no kan man også bli med i grupper med andre medlemmer. Her kan man alliere seg med andre i samme situasjon, og få støtte og motivasjon. Medlemmene kan laste opp bilder, avtale aktiviteter, dele tips og oppskrifter osv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning