Knasende sunne julekaker

Kaker som smaker, men som ikke legger seg på rumpa? Ja, takk! Disse er dessuten superenkle å bake.

KNIP KALORIER: Lekre julekaker du kan spise med god samvittighet. Julen er reddet!
KNIP KALORIER: Lekre julekaker du kan spise med god samvittighet. Julen er reddet! Foto: Vektkonsulentene
Sist oppdatert

Dette trenger du, til ca 30 stk:

60 g margarin til baking (70% fett)

120 g havregryn

2 eggehviter

20 g speltmel

2 ts bakepulver

litt vaniljepulver/noen frø fra vaniljestang

100 g sukrin eller annet søtningsmiddel

Slik gjør du:

Smelt margarinen forsiktig og bland sammen med havregryn og eggehvitene i en skål. La blandingen svelle i 5-10 minutter.

Ha i mel, bakepulver og vaniljepulver, og til slutt sukrin, i blandingen.

Sett små topper på bakepapir med en skje. Stek kakene i ovnen ved 200° i 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten.

Avkjøl kakene litt på platen, før de forsiktig løsnes og legges på en rist. Ha dem over i en kakeboks når de er helt kalde.

Tips:

Tilsett kakao i stedet for mel.

Kaloriinnhold:

119 kcal per 30 g (ca 2 stk)

Denne saken ble første gang publisert 04/12 2013, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også