Gikk ned 38 kilo på 45 uker

– Jeg har fått mer energi

Bettinas mage forsvant med kiloene. Nå har Elias (5) fått en mye gladere mamma.

FØR OG ETTER: Bettina Pearl Nielsen (31) gikk ned 38 kilo på 45 uker. Nå er hun glad for at hun kan leke med sønnen sin og være en aktiv mamma.

FØR OG ETTER: Bettina Pearl Nielsen (31) gikk ned 38 kilo på 45 uker. Nå er hun glad for at hun kan leke med sønnen sin og være en aktiv mamma. Foto: Vektkonsulentene

Publisert Oppdatert

Det var i fjor sommer, da vekten viste 110 kilo, at Bettina Pearl Nielsen (31) skjønte at hun måtte gjøre noe. Sønnen Elias (5) er nemlig en aktiv gutt, men Bettina merket at det ble vanskeligere og vanskeligere å følge tempoet hans.

- En kveld snakket jeg med tanten min. Vi hadde begge fulgt Vektkonsulentenes kostprogram tidligere, jeg gikk da ned 18 kilo, men mistet fokus etter graviditet og fødsel. Nå bestemte vi oss for å komme i gang igjen. Det er lettere når man er to, sier Bettina.

Grundig til verks

De startet opp da Bettina hadde en uke ferie. Da fikk hun god tid til å sette seg inn i kostprogrammet igjen, og til å rydde unna fristelser hjemme. Uken ble også brukt til å lage sunn mat i ekstra store porsjoner, så hun kunne fryse ned og ta med på jobben.

- Maten i kostprogrammet er veldig god, og det er lov å kose seg med dessert. Hvis jeg har lyst på noe søtt en kveld, kan jeg for eksempel bake noen epler og spise dem med yoghurt - uten å føle at jeg jukser, sier Bettina.

Når hun spiser middag hos familie eller venner, tar hun med en dessert laget fra Vektkonsulentenes oppskrifter.

- Da trenger jeg ikke se på at de spiser dessert.

Magen forsvant

Bettina gikk ned 38 kilo på 45 uker, med god støtte fra familien.

Bettinas beste tips

  • Bruk oppskriftene fra Vektkonsulentene - det er en gullgruve av inspirasjon til lekre og enkle retter. Da unngår du å spise det samme igjen og igjen, og blir ikke lei.
  • Kommuniser med andre som er i gang - det gir en god fellesskapsfølelse, og dere kan utveksle tanker og erfaringer.
Jeg har fått mye mer energi og overskudd

- Jeg har vært veldig standhaftig, selv i julen satt jeg med mine sunne couscouskaker mens de andre spiste julegodter.

Og viljestyrken har betalt seg.

- Jeg har fått mye mer energi og overskudd og har det fysisk bedre. Og så kan jeg løpe og leke med Elias. Vi kan dra i akebakken uten at det må være en benk i nærheten som jeg kan sitte på. Vi kan gå i svømmehallen uten at jeg kvier meg for å gå i badedrakt.

Elias har fått en mye gladere mamma.

- Men han spør av og til hvor det er blitt av min store myke mage, den brukte han nemlig som hodepute, sier Betina og smiler.

Nå er hun på stabilisering og holder vekten. Hun følger kostprogrammet i hverdagene, og i helgene unner hun seg litt vin og spiser det vennene serverer. Men hun veier seg hver morgen, for å vite hva hun kan tillate seg.

Hele veien har hun vært åpen og ærlig overfor alle rundt seg. Men kanskje viktigst: Hun innrømmet overfor seg selv at hun hadde et vektproblem som hun måtte gjøre noe med.

- Venner, kolleger og familie har støttet meg 100 prosent og oppmuntret meg når det har vært vanskelig. Jeg tror det er viktig at man ikke gjør vekt til et tabuemne - verken for seg selv eller andre.

Les også:

Hilde gikk ned 29 kilo

Pernille gikk ned 27 kilo

Bent gikk ned 23 kilo

Heidi holder vekten stabil

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning