Fire enkle grep

Få kjøkkenet med på laget

Slik unngår du å gå i fella, og blir mer bevisst valget du har tatt.

RYDD OG ERSTATT: Lar du være å kjøpe inn usunne fristelser, og heller fyller opp kjøleskapet med frukt og grønt, er det lettere å følge vektplanen din.
RYDD OG ERSTATT: Lar du være å kjøpe inn usunne fristelser, og heller fyller opp kjøleskapet med frukt og grønt, er det lettere å følge vektplanen din. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Avgjørelsen er tatt, du har satt deg et mål og noen delmål, og du har tenkt gjennom hvordan du skal nå dem. Du er helt mentalt klar, men er kjøkkenet ditt klar for nye tider?

Fire grep som får kjøkkenet til å spille på lag med deg:

1) Start med at rydde opp i kjøleskapet. Fristelser skal fjernes! Kjøp en kjøleboks - i den kan du samle det du ikke skal spise, men som andre i familien fortsatt spiser. Sett den bakerst i kjøleskapet, og fyll resten av plassen med den sunne maten du nå skal spise.

2) Fryseren skal også ryddes for fristelser og enkle løsninger à la pizza, ferdigretter, panert fiskefilet og lignende. I stedet skal den fylles med fristende, sunne matvarer, som også kan være enkle å tilberede.

3) Tøm kjøkkenskap og skuffer for kjeks, kaker, godteri og snacks. Dette bør du ikke ha tilgjengelig på kjøkkenet.

4) Gi deg selv en gave i form av nye, lekre bokser og beholdere. Det er mye mer motiverende og innbydende når maten er i beholdere i stedet for plastposer, og hvis de har faste plasser i skuffer og skap.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning