- Tunfiskpizzaen er blitt veldig populær
Det var først da Linda (20) la om livsstilen at hun begynte å tenke på hva hun spiser.

(SIDE2): Hver dag er tusenvis av blogglesere innom bloggen til Linda Marie Stuhaug og hun har mer enn 23.000 følgere på Instagram.
Matblogger

Den populære bloggeren kommer fra Naustdal i Sogn og Fjordane og 20-åringen arbeider som personlig trener på et treningssenter. Den siste tiden har Linda stadig fått mer oppmerksomhet på grunn av sin blogg og hun er også nominert til «Årets matblogg 2014».
Her deler den personlige treneren bilder og oppskrifter av blant annet fristende desserter, sunn snacks og middagstips.
- Jeg blogger om min store lidenskap for sunn livsstil som involverer både helse, kosthold, trening og ikke minst matglede. Her deler jeg mine sunne oppskrifter i alle kategorier, både frokost, lunsj, middag, kvelds, mellommåltid, snacks, kaker, desserter og tilbehør, sier Linda Marie Stuhaug til Side2.

- Jeg ønsker å formidle at sunn og næringsrik mat ikke er kjedelig, smakløst, tidkrevende, vanskelig eller dyrt.
La om livsstilen
Hun begynte å blogge i mars 2013, og det var først da Linda la om livsstilen sin at hun begynte å tenke på hva hun spiser.
- Jeg merket selv på kroppen, helsa, humøret, konsentrasjonen og alt som hører med hvor viktig det var å gi kroppen riktig drivstoff, forklarer matbloggeren.

- I løpet av de siste årene har jeg vært både undervektig og overvektig, og derfor har jeg lært og erfart hvor viktig det er med både riktig og nok næring.
Nye kombinasjoner
Etter hver har lidenskapen for mat og sunn livsstil bare blitt større og større.
Noen av de mest populære oppskriftene er tunfiskpizza, speltlompe-lasagne og sjokado, altså sjokoladekrem laget med avokado.
Etter en raskt titt på bloggen finner vi også søtpotet-nachos, spinatpannekaker og hjemmelaget, sunn nugatti.
- Jeg elsker å eksperimentere og prøve meg fram med «merkelige kombinasjoner» , og det er ofte disse oppskriftene som slår best an hos leserene mine. Andre populære oppskrifter er for eksempel hjemmelagde glutenfrie lomper, sukkerfri kinderegg fylt med melkekrem og eggemuffins.
Balanse
I tillegg til å ha fokus på sunne og næringsrike oppskrifter liker Linda også å lage alternativer for de med matallergi eller matintoleranse.

Men selv om mange av oppskriftene til Linda er både allergivennlige og sukkerfrie så deler hun også «tradisjonelle» oppskrifter på bloggen.
- Jeg synes det er utrolig kjekt og spennende å lage sunne og sukkerfri varianter av søtsaker, men samtidig elsker jeg å lage både alternativ til middag, lunsj og frokost, sier hun.
- Så lenge man velger sunt i cirka 80 prosent av tilfellene, så har ikke de resterende 20 prosentene så stor betydning. Det er sunt å være «usunn» iblant, og å ha alltid ha fokus på sunne og sukkerfrie alternativer er litt feil. Det handler om å finne en balanse, det gjelder alle, mener den helsebevisste bloggeren.
Lyst til å prøve tunfiskpizza? Her er oppskriften:
Pizzabunn
1 boks tunfisk i vann
60 g lettkokte havregryn
1 egg
Krydder (for eksempel hvitløk, oregano, grillkrydder og pepper)
Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til en deig, smør ut over bakepapirkledd langpanne og forstek i 10-12 minutter. Lag gjerne pizzafyllet mens bunnen står i ovnen. Når bunnen har stått i ovnen i 10-12 minutter har du på valgfritt pizzafyll. Sett den deretter inn i ovnen igjen til osten har smeltet.

Grønne pannekaker (Spinatpannekaker) - 1 porsjon
1 egg
2 ss mager kesam / gresk yoghurt
30 g havregryn
15 g valgfri tørrvare (for eksempel mer havregryn eller proteinpulver med vaniljesmak)
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1-2 ts sukrin+, evt annen søtning
1 neve spinat
Vann til passe konsistens
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri røre. Juster med vann til en passe konsistens, men pass på å ikke bruke for mye. La røra svelle litt før du steker pannekaker på middels varme. Server med valgfritt fyll.