Hverdagstrening

Dette er utrolig effektivt, men forvent at folk ser rart på deg

Vi fortsetter med trening inspirert fra dyreriket, denne gang er det kålormen som gjelder.

Pluss ikon
<b>SER LITT RART UT:</b> Kålormen er en god øvelse, men kan se litt pussig ut.
SER LITT RART UT: Kålormen er en god øvelse, men kan se litt pussig ut.
Sist oppdatert

Vår treningsekspert Sølve Mandt (37) fra Hønefoss, jobber som Performance Coach ved Magnat Center i Oslo, og veileder alt fra nybegynnere til svært aktive mosjonister og idrettsutøvere i treningsarbeidet.

Her gir han tips om øvelser du kan gjøre i parken uten annet utstyr enn det du går i.

Kålormen

Alle har sett en kålorm bevege seg på sin særegne måte, ikke minst i Disneys tegnefilmer. Men jeg har aldri tenkt på at dette kunne være bra trening, og øvelsen blir jo lettere når kan bruke armene.

Visste du at ...

En gåtur gir ikke bedre kondis, men den gir bedre helse.

– Kålormen er en god øvelse for økt bevegelighet, du kjenner den mest på baksiden av lårene, men hele kroppen får sitt. Utgangsposisjon er stående, bøy deg så framover og sett begge håndflatene i bakken foran, bøy knærne hvis du ikke er myk nok. Deretter går du framover med hendene med korte bevegelser, før du går innover igjen med museskritt med føttene til du igjen står i en omvendt U, sier Sølve.

STRAKE KNÆR: Når du gjør kålormen skal knærne være så strake som mulig.
STRAKE KNÆR: Når du gjør kålormen skal knærne være så strake som mulig.
<b>EKSTRA TØFT: Skal du gjøre øvelsen hardere går du med armene så langt framover som mulig.</b>
EKSTRA TØFT: Skal du gjøre øvelsen hardere går du med armene så langt framover som mulig.

– Reis deg opp, bøy deg ned igjen, og gjenta øvelsen. Pass på å stabilisere kroppen med magen under hele øvelsen, ikke synk sammen og bli salrygget, forklarer Sølve.

<b>TOUR DE SENJA</b> En av de beste måtene å oppleve Norges fantastiske natur på, er fra sykkelsetet. Du er i naturen, og det går passe fort, slik at du får med deg omgivelsene. 29. juni kan du sykle vakre Senja rundt, en 134 kilometer lang tur rundt Norges neste største øy og en perle i nord. Løpet har også kortere turer. www.tourdesenja.no
TOUR DE SENJA En av de beste måtene å oppleve Norges fantastiske natur på, er fra sykkelsetet. Du er i naturen, og det går passe fort, slik at du får med deg omgivelsene. 29. juni kan du sykle vakre Senja rundt, en 134 kilometer lang tur rundt Norges neste største øy og en perle i nord. Løpet har også kortere turer. www.tourdesenja.no
<b>LØP I GANG</b> Det dukker opp stadig nye treningsformer, og det er utrolig mange morsomme måter å trene på, men klassikeren er og blir den trauste og effektive joggingen. Nye joggesko er en måte å gjøre løpingen mer spennende på. New Balance Fresh Foam 1080 har super demping og god stabilitet og passer til rolige truer på hardt underlag. Pris: fra 1200 kroner.
LØP I GANG Det dukker opp stadig nye treningsformer, og det er utrolig mange morsomme måter å trene på, men klassikeren er og blir den trauste og effektive joggingen. Nye joggesko er en måte å gjøre løpingen mer spennende på. New Balance Fresh Foam 1080 har super demping og god stabilitet og passer til rolige truer på hardt underlag. Pris: fra 1200 kroner.

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2019, og sist oppdatert 30/04 2019.

Les også