TomTom Runner 3 Cardio

Enkel klokke med god pulsmåling.

Publisert Oppdatert

Tross god pulsmåling, kommer TomTom litt til kort når det gjelder å tilby data som understøtter seriøs løpstrening. Men det er en brukervennlig allround-treningsklokke dersom kravene til detaljer ikke er veldig store.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Reima er svært behagelig på håndleddet og menyen er lettfattelig. Kompass må kalibreres før oppstart - uvant, men ikke vanskelig. Visningene har ett stort tall som er lett å lese, og to mindre tall som det kan bli vrient å få øye på i mørket. Det er begrensede innstillingsmuligheter: du kan f.eks. ikke få vist tempo og puls samtidig. Rundetider og intervalløkter kan stilles inn på klokka, men det er en litt kronglete meny. Ingen oppsummering av økta på klokka, bare dagsstatus for kcal, km, skritt. Øktoversikten på mobil er enkel og grei, med de viktigste dataene du trenger om puls, tempo og kaloriforbruk etc. Men det mangler en vurdering av kvaliteten på økta, og du får ingen råd om restitusjonstid.

Mobilapp

TomTom Sports gir en grei og enkelt oversikt, men uten detaljerte data og med få muligheter for skreddersøm. Appen synker klokka og legger inn oppdateringer når du skrur på Bluetooth. Dette funker veldig bra. Dataene kan enkelt deles med Apple Health.

Teknisk kvalitet

Klokka ser ut til å følge puls svært godt, også under intervalløkter med rask stigning i puls - vi målte avviket fra en klokke med pulsbelte til 3%. Den ser ut til å henge litt etter på GPS-signalene, slik at riktig tempo kommer noe forsinket. TomToms pulssoner er delt inn i Lett, Fettforbr, Cardio, Hastighet og Maksimal, i stedet for tallsoner. Sonene kan stilles inn og tilpasses, om du ønsker det.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1899
Funksjoner Pulsmåling på håndleddet, GPS, søvnmåling, skritt/aktivitetsmåling, opplasting av løyper/ruter, sykkelstyre-tilkobling, innendørs-måling for svømming og tredemølle. 24/7 pulsovervåking. Kalorimåling. Smartvarsler fra mobil. Kan kobles til pulsbelte.
Aktiviteter Løping, sykling, svømming, tredemølle, innendørstrening, treningsstudio

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning