Kajakkfiskerne i Tromsø gjør det igjen:

Tok monsterkveite fra kajakk

Fisken veide mer enn kajakken.

Publisert Oppdatert
KJEMPE FRA KAJAKK: Kveite veide 44 kilo - det er dobbelt så mye som kajakken Johan Svenson fisket fra!
KJEMPE FRA KAJAKK: Kveite veide 44 kilo - det er dobbelt så mye som kajakken Johan Svenson fisket fra! Foto: JOhan Svenson

- Helt rått, er Johan Svensons umiddelbare kommentar.

Han har fisket en del steinbit og kveite både fra kajakk og vanlig båt i bynære farvann utenfor Ishavsbyen Tromsø. Han har for tiden besøk fra New Zealand, og ville vise kompisen at det var fisk i fjorden nær sagt i Tromsø sentrum.

- Etter ett par småfisker satte jeg på en hel liten torsk i jakt på stortorsk eller kveite. Det tok ikke mer enn 4 minutter før storfisken bet på. Min stakkars gjest fisket fortsatt agn, og fikk ikke sjansen til å fiske mer denne dagen. Jeg er vel en dårlig vert, humrer Svenson - og legger til at han kunne se sitt eget hus under hele fighten.

Rett utenfor stuedøren

- Fisken tok 300 meter fra der vi bor. Fisken var helt rå. Den dro ut 300 meter snøre i et utras. Jeg hadde den oppe ved vannflaten syv ganger før jeg fikk satt kleppen i kveita, forteller Johan Svenson.

Kampen var som leseren forstår heftig - og Johan hadde sin fulle hyre ikke bare med å kjempe med fisken, men også med å holde kajakken på rett kjøl.

- Jeg holdt på å kantre mer enn en gang, sier han.

Europeisk kajakk-fiske-rekord?

- Fisken var 147 cm lang og veide 44 kilo, altså dobbelt så tung som kajakken. Den tok en hel taklet torsk på 20 cm, rigget på ett jigghode. Torsken ble fisket 4 meter over bunnen på ca 20 meters dyp. Fighten varte omkring 25 minutter. Fisken dukket ned til bunnen mellom hver innsveiving, mot en ganske tett strammet brems, forteller Johan.

- Et raskt internettsøk tyder på at dette er den største kveita tatt fra kajakk i Europa.

Men det er tatt større i Alaska.

Les også:

Kveite midt i byen

Steinbitfiske med kajakk og susp

Svalbard-sommer

Sommer og sjøørrett

Meitefiske på Thailandsk

TØFF FIGHT: Johan Svenson kjører kveite som er dobbelt så tung som ""fiskebåten"".
TØFF FIGHT: Johan Svenson kjører kveite som er dobbelt så tung som ""fiskebåten"". Foto: Johan Svenson

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning