Test av vinterstøvel

Lundhags Polar Quest

Beste vandrestøvel.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Lundhags Polar Quest

Lundhags AS, tlf. 61 25 11 00, www.lundhags.se

Pris: kr 3999,-

Materiale/membran: Certech 5.0 cellegummi, Perwanger splitskinn, uttagbar innersokk i ull, Vibram Icetreck Traction såle.

Vekt pr. par (vår måling): 2100 g

Høyde skaft (vår måling): 30 cm

Lest: Normal

Egen herre/damemodell: Unisex, 36-48

Meget forseggjort, pen og slitesterk. Føles som en god jaktstøvel på foten samtidig som innersokken i ull gir god isolasjon. Innersokken er laget slik at den gir et bra hælgrep. Snøringen tar litt tid, savner en låsekrok ved vrist, men sitter meget bra. Lett påtrekk. Meget god såle og bra støtte i ankel. Gummi i nedre del av støvel gjør den helt vanntett i dette området. Ikke av de absolutt varmeste i testen, men få av de andre kan matche den samme kombinasjonen mellom isolasjon og gåkomfort.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning