Test av vinterstøvel

Alfa Gaupe Winter

Best til aktiv bruk.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Alfa Gaupe Winter

Alfa Sko AS, tlf. 61 33 69 00, www.alfa.no

Pris: kr 3699,-

Materiale/membran: Tekstil, Gore-Tex Duratherm, helkallosjering i TPU, Multifunction vintersåle

Vekt pr. par (vår måling): 1940 g

Høyde skaft (vår måling): 35 cm (gamasjen)

Lest: Litt vid

Egen herre/damemodell: Unisex

Vinterjaktsko med integrert gamasje. Selve skoen er ca. 26 cm høy og er noe fôret, med gamasjen gir dette en varm og helt vanntett sko. Gode refleksdetaljer. Silikonbånd rundt på toppen/innsiden av gamasjen gjør at den ikke sklir ned. Tetter meget godt på toppen, fint om en vasser i snø. Gamasjen har glidelås i front og solid borrelås som dekker glidelåsen. Litt vid lest gir god plass til føttene - viktig i kulde. Enkelt påtrekk og god snøring. Stiv såle som gir meget god støtte og godt feste på de fleste underlag. Isolerer godt mot bakken. Gir bra støtte i ankel. Sitter godt på foten, god å gå med. Kalosjering hele veien rundt gir meget god slitestyrke. Oppleves generelt solid. Løsningen med integrert gamasje fungerer meget bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning