Test av vinterstøvel

Sorel Caribou

En av favorittene til daglig bruk på kalde dager.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Sorel Caribou

Portland Norge AS, tlf. 21 93 90 30, www.portland.no

Pris: kr 1699,-

Material/membran: Lær overdel, naturgummi nedre del, uttagbar 9 mm ThermoPluss innersokk, Sorel AeroTrac såle.

Vekt pr. par (vår måling): 2280 g

Høyde skaft (vår måling): 27 cm (lærskaftet)

Lest: Litt vid

Egen herre/damemodell: Ja

En velkjent klassiker som fungerer like godt til hverdags som til lettere friluftsliv. Pen design. Gir ikke spesielt god støtte i ankel, men behagelig på og god å gå med. Gradert til -40 grader av produsent. Litt vid lest som gir god plass til føttene. Lett påtrekk, solid og enkel snøring. Uttagbar innersokk med forsterkninger på hæl. Gummi og forseglede sømmer i nedre del gir god vanntetthet. Ikke spesielt stiv såle - passer best til bruk med lett sekk på ryggen. Mønsteret på yttersålen består av mange «plugger» som gir godt feste på snø og lite varmetap til bakken. Oppleves solid og slitesterk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning