Test av vinterstøvel

Seeland Musher Pac 15"

Mest for pengene.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Seeland Musher Pac 15"

Seeland International AS, tlf. 90 04 40 18, www.seeland.com

Pris: kr 1299,-

Materiale/membran: Thinsulate Platinum fôr, forsterket nylon, naturgummi, uttagbar innersokk

Vekt pr. par (vår måling): 2900 g

Høyde skaft (vår måling): 37 cm

Lest: Litt vid

Egen herre/damemodell: Unisex, 39-48

Høy og meget varm, men ganske tung. Gradert til -80 grader av produsent. Meget lett påtrekk, to kraftige reimer rundt skaftet som er enkle å stramme til, snølås på toppen. Nedre del er helt vanntett. Tykk ullfilt innersokk med forsterkninger på hæl og EVA-såle som har isolerende og støtabsorberende effekt. Refleksdetaljer. Såle som gir god friksjon mot underlaget. Gir forholdsvis lite støtte - både av såle og i ankel. Ikke den beste gåkomforten, men en av de varmeste i testen. Ikke vårt førstevalg om en skal gå mye, litt myk til truger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning