Test av vinterstøvel

La Crosse Reunion II Pac Boot

Et meget godt valg for isfiskere.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

La Crosse Reunion II Pac Boot

Grand Outdoor, tlf. +46 705-982730, www.lacrosseeurope.eu

Pris: kr 1399,-

Materiale/membran: Nylon skaft, gummi nedre del, Snow Grip såle, uttagbar 9 mm innersokk i polyfoam m/Radiantex

Vekt pr. par (vår måling): 2520 g

Høyde skaft (vår måling): 40 cm

Lest: Normal

Egen herre/damemodell: Ja (Whitney II Pac Boot, dame) 36-47

Høy og varm. Gradert til -51 grader av produsent. Meget lett påtrekk og ganske «slank» modell sammenlignet med mange av de andre i denne testen. Enkel snøring rundt nedre del av skaftet og snorstramming helt øverst. Nedre del er helt vanntett. Tykk innersokk med forsterkninger på hæl, kunne gjerne hatt en uttakbar innleggssåle. Såle som gir god friksjon mot underlaget. Gir lite støtte i ankel, men bra såle. Litt dårlig hælgrep trekker gåkomforten noe ned.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning