Test av vinterstøvel

Viking Mammoth

God allrounder.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

VikingMammoth

Viking fottøy AS, tlf. 22 07 24 00, www.vikingfootwear.com

Pris: kr 1399,-

Materiale/membran: Gore-Tex membran, tekstil/skinn overdel, gummi UGC såle.

Vekt pr. par (vår måling): 1420 g

Høyde skaft (vår måling): 27 cm

Lest: Normal

Egen herre/damemodell: Unisex, str. 36-47

Forholdsvis lett vinterstøvel med pen design. Ikke av de varmeste i denne testen, men passer godt til både turer, trim og daglig bruk. Sitter meget bra på foten og har et godt snøresystem. Middels støtte i ankel, har en såle som takler noe oppakning på ryggen. Kalosjering sammen med membran gir en vanntett støvel med bra slitestyrke. Yttersåle som gir meget godt grep på de fleste underlag. Et meget godt valg som solid dagligsko og til raske turer etter sti og vei på kalde vinterdager. Passer godt til generelt friluftsliv hvis du ikke trenger et høyere skaft eller er ute etter den absolutt varmeste støvelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning