Test av vinterstøvel

Irish Setter Snow Claw XT

Best egnet til rolige aktiviteter.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Irish Setter Snow Claw XT

Friluftsmagasinet AS, tlf. 32 84 99 10, www.magasinet.no

Pris: kr 1399,-

Materiale/membran: Lær og tekstil overdel, Thinsulate Ultra fôr, UltreDry membran, XT såle

Vekt pr. par (vår måling): 2600 g

Høyde skaft (vår måling): 35 cm

Lest: Normal/litt smal

Egen herre/damemodell: Unisex, kun fra str. 43

Høye og varme støvler til en fin pris. Membran som gir en vanntett støvel. Glidelås i siden gir enkelt påtrekk. Litt små i størrelsene. Kunne gjerne hatt noe videre lest for å gi bedre plass til tykke sokker. Ganske tung og gir noe dårlig hælgrep. Skaftet siger noe ned omkring ankel etter en del bruk, ganske åpen på toppen. Lite støtte i ankel, men en bra såle som gir godt feste og god isolasjon mot bakken. Forsterket over tær og på hæl. God og varm, men ikke spesielt godt egnet til å gå mye med.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning