Test av vinterstøvel

Irish Setter Snow Tracker

Grei til rolige aktiviteter hvor man ikke går spesielt mye.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Irish Setter Snow Tracker

Friluftsmagasinet AS, tlf. 32 84 99 10, www.magasinet.no

Pris: kr 999,-

Materiale/membran: Lær, cordura, gummikalosjering, Thinsulate Ultra fôr, vanntett membran

Vekt pr. par (vår måling): 2600 g

Høyde skaft (vår måling): 28 cm

Lest: Litt vid

Egen herre/damemodell: Unisex, 41-48

Høy støvel til en veldig fin pris. Litt vid lest som gir god plass til føttene - viktig i kulde. Selv om snøresystemet er godt, får støvlene en ganske løs passform, noe som går ut over gåkomfort. Membran som gir en vanntett støvel. Ganske tung. Grei såle med tanke på grep. Middels støtte i ankel og av såle. Forsterket over tær og hæl og kalosjering på sidene. Synker noe sammen rundt ankelområdet etter en del bruk, ikke en av de mest slitesterke i denne testen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning