Test av vinterstøvel

Kamik Oslo WP

Best i test.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Kamik Oslo WP

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: kr 1699,-

Materiale/membran: Cordura overdel, gummi nedre del, 13 mm Zylex innersokk, 11 mm Zylex innleggssåle, limte sømmer,

Vekt pr. par (vår måling): 2280 g

Høyde skaft (vår måling): 40 cm

Lest: Normal

Egen herre/damemodell: Ja, str. 37-47

Høy og varm. Gradert til -60 grader av produsent. Meget lett påtrekk, ganske «slank» modell, sitter overraskende godt på foten. Har vært på markedet en stund, men har blitt lettere siden forrige gang vi testet. Enkel snøring rundt nedre den av skaftet og snorstramming helt øverst. Gummi i nedre del og tapede sømmer gir bra vanntetthet. Tykk innersokk med forsterkninger på hæl og en nesten like tykk innleggssåle - meget bra. Såle som gir bra friksjon mot underlaget og isolerer godt. Gir lite støtte i ankel, men god såle med god stivhet. Oppleves solid og slitesterk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning