Test av ullgensere

Lanullva Ullskjorte

Glimrende som undertøy når det er skikkelig kaldt.

TEST: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 tykke ullgensere som holder deg varm.
TEST: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 tykke ullgensere som holder deg varm. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Passform: Passform oppleves individuelt, men våre testere har vært rimelig enige. En passform som gjør at genseren fungerer godt under annen ytterjakke har vært vektlagt. Lengde på armer, er halsen lang nok og tetter den godt, lengde i livet og om genseren gir generelt god bevegelsesfrihet har vært vurdert. Vektlagt med 20 %.

Slitasje: Nupping, glidelås, sømmer, detaljer og krymping er sjekket. De modellene som ikke kan vaskes i maskin, har fått trekk for det under dette punktet. Vektlagt med 15 %.

Isolasjonsevne/komfort: En tykk genser isolerer bedre enn en tynn, men noen modeller er strikket på en måte som gir bedre isolasjonsevne i forhold til vekt. En god hals, lengde på ermer og f.eks. et forlenget ryggstykke kan også gi en bedre totalkomfort enn på en genser uten dette. Vektlagt med 50 %.

Vekt: Vektlagt med 15 %.

I utgangspunktet en tykk undertrøye, men fungerer også meget godt som en genser eller forsterkningsplagg utenpå annet undertøy på ikke altfor kalde dager.

Krymper lite, men blir litt løs i formen etter en del bruk. God, høy hals som sitter godt inntil.

Solid glidelås som glir godt. Lange ermer med tommelfingerløsning som er enkle å brette opp. Litt tynn som «tykkgenser » på de kaldeste dagene, men stort bruksområde.

Lanullva Ullskjorte med tommelløsning

Vinje Ullprodukter AS, tlf. 71 29 58 00, www.lanullva.no

Pris: kr 849,-

Vekt (str. L): 530 g

Materiale: 100 % merino

Vask: 40 grader maskin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning