Test av sports-BH 2016

- En solid sports-bh som tar hold på alvor. Holder alt på plass!

Hold kroppen i sjakk mens du løper. Vi har testet ti sports-bh-er for deg.

Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

En sports-bh er en brystholder som er velegnet til trening fordi den holder puppene på plass ved raske bevegelser. Den skal være mest mulig behagelig å bevege seg og svette i.

På plass

Når du beveger deg, løper og hopper, er det særlig ett parti du ikke vil skal riste så fælt: frontpartiet. Bløtvevet du har i fremste rekke kan hindre deg i å ta i, fordi det er ubehagelig når det ikke holder seg på plass. Heldigvis kan vi bruke en sports-bh. Den holder alle halvløse deler til kroppen, så du likevel kan utfolde deg fritt.

Slik har vi testet

Det sier seg selv at en bh som gir maks hold, strammer godt ikke er like behagelig som en som sitter løsere. Du kan ikke få både super komfort og full puppestillstand på en gang. Likevel er det noen bh-er som balanserer bedre mellom de to ytterpunktene enn andre. Og en del komfort kan man få selv om bh-en makser på hold: Å slippe gnagende sømmer og stropper som skjærer i skuldrene. Andre kriterier for en god bh er at den gir stor bevegelsesfrihet. Den bør også kunne strammes og justeres så den passer til ulike kroppsformer. For de fleste av oss har både funksjon og utseende noe å si for hvor godt vi liker en bh. Noen bh-er scorer høyt på utseende og profil, med for eksempel padding (pute) foran så brystene formes, brystvorter ikke synes og du føler deg mer påkledd. Andre bh-er ser mer ut som tradisjonelt undertøy og har mer å gi på funksjon enn på utseende. De som har en del padding, holder vanligvis mer på svette og tørker saktere.

Disse har vi testet

I denne testen har vi løpt ihjel ti bh-er med godt hold, og vektlagt støtte mer enn komfort. Komfort er likevel med som et kriterium, i likhet med pusteegenskaper, bevegelsesfrihet og tekniske løsninger. Terningkastene ville vært annerledes om vi testet for en annen aktivitet enn løping. Tenk gjennom hva du skal bruke en sports-bh til før du handler, så får du en som er optimal til din bruk. Der vi ikke har angitt at bh-en har bryterrygg eller x-rygg, dreier det seg om en modell med parallelle stropper på ryggen.

Testpanel

Malin Iren Haug, som konkurrerer aktivt i triatlon, har vært i norgeseliten i fallskjermhopping og er løpetrener i Idrettslaget BUL, Julie Mowinckel, som har gjennomført halvironman og er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping og fallskjermhopping, og Maren Haugeto, som er profesjonell tester og journalist.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning