Test av sovepose

Hagløfs Zensor

Litt kald i forhold til oppgitt temperatursone, men lav egenvekt og bra pakkvolum.

TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær.
TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

Komfort/Diverse: Opplevd liggekomfort, også med tanke på temperatur, samt praktiske/tekniske løsninger. Her har vi vektlagt både rent subjektive observasjoner og andre mer håndfaste momenter, som utforming på hetta, stramminger, lommer, glidelås osv. Vektlagt med 25 %.

Pakkevolum: Pakkevolum er et viktig moment på alt utstyr som gjerne skal bæres i sekk eller pakkes i pulk. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Posene har noe ulik lengde - vi har derfor delt gram på lengde slik at vi har sammenlignet «gram pr. cm pose». Dvs. at to poser som er like tunge, men har ulik liggelengde vil få ulik karakter. Vektlagt med 15 %.

Slitestyrke: Poser med vaskeanvisning på 40 grader og lavere har fått minimum ett poeng i trekk her. Vektlagt med 10 %.

Fukttoleranse: Selv om isolasjonsmaterialet i en fiberpose takler fukt godt, er det viktig at stoffet på ut- og innsiden tåler noe fukt uten at det blir gjennomtrukket med en gang. Både utside og innside av posen er vurdert. Vektlagt med 25 %.

TOTALT: Samlet vurdering uavhengig av pris.

Hagløfs Zensor Nordic Winter

Hagløfs AS Norge, tlf. 67 53 35 08, www.haglofs.se

Pris: kr 1999,-

Vekt (målt av oss): 2,45 kg

Komforttemp oppgitt (EN13597): -12/-20

Vaskeanvisning: 30 grader (håndvask)

Liggelengde: 183 cm

Andre lengder: 200 cm

Del

Behagelig pose med isolasjonsmateriale som blåser seg raskt opp etter komprimering. Enkel brystklaff, noen sømmer der andre produsenter har bedre løsninger.

Mindre slitesterkt og vannavvisende ytterstoff enn de beste.

Kan virke litt trang i øvre del, men bedre plass rundt knærne enn på mange andre. Fotboks med god størrelse og isolasjon. Liten innvendig stikklomme. God hette, lang glidelås med god innvendig klaff. Posene med 183 cm lengde kan kobles. 30 grader håndvask er for dårlig! Litt enkel, men god plass i pakkposen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning