Test av sovepose

The North Face Tundra Long

Beste lettvekter.

TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær.
TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

Komfort/Diverse: Opplevd liggekomfort, også med tanke på temperatur, samt praktiske/tekniske løsninger. Her har vi vektlagt både rent subjektive observasjoner og andre mer håndfaste momenter, som utforming på hetta, stramminger, lommer, glidelås osv. Vektlagt med 25 %.

Pakkevolum: Pakkevolum er et viktig moment på alt utstyr som gjerne skal bæres i sekk eller pakkes i pulk. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Posene har noe ulik lengde - vi har derfor delt gram på lengde slik at vi har sammenlignet «gram pr. cm pose». Dvs. at to poser som er like tunge, men har ulik liggelengde vil få ulik karakter. Vektlagt med 15 %.

Slitestyrke: Poser med vaskeanvisning på 40 grader og lavere har fått minimum ett poeng i trekk her. Vektlagt med 10 %.

Fukttoleranse: Selv om isolasjonsmaterialet i en fiberpose takler fukt godt, er det viktig at stoffet på ut- og innsiden tåler noe fukt uten at det blir gjennomtrukket med en gang. Både utside og innside av posen er vurdert. Vektlagt med 25 %.

TOTALT: Samlet vurdering uavhengig av pris.

The North Face Tundra Long

Outdoor AS, tlf. 66 90 76 80, www.outdoor.no

Pris: kr 3499,-

Vekt (målt av oss): 2,3kg

Komforttemp oppgitt (EN13597) - 9/-17

Vaskeanvisning: 40 grader

Liggelengde: 198 cm

Andre lengder: 183 cm

Del

Meget lett, pen design og flere gode løsninger. Meget god passform på hetta, som kunne vært tykkere. God brystklaff, tetter godt. Lang glidelås, glir meget godt og med god innvendig klaff som dekker godt.

Burde kanskje hevet glidelåsen noe mer fra bakken. God liggelengde og -bredde. Meget godt utformet fotboks med god størrelse og isolasjon. Tar seg meget raskt igjen etter komprimering. Ok pakkpose, men kunne vært bedre. Utvendig liten lomme med glidelås. Generelt ok med tanke på fukt, men kunne hatt ekstra beskyttelse på utsatte steder. Litt kald i forhold til oppgitt temperatur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning