Test av pulsklokke med GPS

Garmin Fenix2 (Performer Bundle)

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Svært bra navigeringsfunksjoner

+ Batteriet varer lenge!

+ Solid byggekvalitet

+ Kamera-kommunikasjon

- Litt klumpete design

- Noe uoversiktlig grensesnitt

Det vi mener er særegent med denne klokka er navigerings- og ”outdoor” funksjonene i tillegg til batterilevetid.

Sammen med avanserte multisportsfunksjoner gjør dette Fenix2 til et glimrende valg for deg som trener mye og variert og gjerne i marka og på fjellet. Solid!

Skjerm, knapper og utforming

Klokka er ikke tung, men den bygger en del i høyden og oppleves litt klumpete. Dette mener vi trekker litt ned både med tanke på bruk under trening og til daglig. Reima er solid, sitter godt og den oppleves lett på under bruk. Det følger med en egen tøyreim med borrelås – smart. Knappene er tydelige og er enkle i bruk også med hansker. Meget solid byggekvalitet.

Funksjoner og brukervennlighet

Selv om Fenix2 er noe mer rettet mot friluftsliv enn de andre modellene i denne testen, er den en fullverdig multisportklokke. I tillegg til avanserte funksjoner rettet mot løping med blant annet analyse av løpeteknikk og informasjon om stegfrekvens, vertikal bevegelse og kontakttid i bakken, har den mange gode funksjoner også om du trener svømming eller sykling. Klokken har også mye informasjon å gi etter en tur i alpinbakken med ski på beina og kan blant annet brukes som fjernkontroll for actionkameraene Virb og Virb Elite som Garmin leverer. Det er også mulig å koble mobiltelefon (Iphone4S og nyere) slik at du får varsler på klokka om du har mottatt e-post eller SMS. Brukergrensesnittet kan oppleves litt uoversiktlig og er ikke like intuitivt og oppleves også litt tregt sammenlignet med de som kommer best ut i denne testen. God nettressurs (Garmin Connect) hvor du kan overføre treningsdata og analysere disse. Imponerende god batterilevetid om den brukes kun som klokke, under aktiv bruk med ulike sensorer og GPS kan en regne med rundt 15 til 20 timer. Gode navigeringsfunksjoner. Du kan lagre ruta du har gått og velge track back slik at den viser deg veien tilbake, markere spesielle punkter (f.eks hvor du har parkert bilen) eller planlegge en rute hjemme på datamaskinen og laste denne over på klokka.

Oppsett og tilpasninger

Dette er en multisportsklokke med et litt mer fokus på alpin bruk og friluftsliv enn de andre i denne testen. Du kan tilpasse skjermbilder og får mye informasjon under og etter en treningsøkt.

Spesifikasjoner

Produsent Garmin Norge AS
Pris 4099
Vekt
Betjening Knapper
GPS Integrert i klokken.
Utstyr Inkludert: klokke, lader, pulsbelte, utskiftbar tøyreim med borrelås
Batteri - type og levetid Inntil 50 timer med GPS modus, inntil 5 uker kun som klokke
Spesielle funksjoner Multisportklokke med fokus på alpin og friluftsliv

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning