Test av kokesystemer

Primus EtaSolo Fenix

Bra pakke med en del ekstrautstyr.

TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no.
TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

SOLIDITET: Vi har sett på byggekvalitet, om det er deler som kan gå i stykker og om f.eks. kjeletrekk blir svidd. Under dette punktet har vi også tatt med om det finnes deler det er fort gjort å miste. Vektlagt med 20 %.

KOKING AV VANN: De fleste av denne typen brennere er først og fremst konstruert for å koke vann. Vi testet med 0,5 liter da dette er anbefalt maksimalgrense for flere av kjelene. Tredelt test hvor det er snittkarakter som er gjengitt. Sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 60 %.

PRAKTISK BRUK: Vi har sett på bl.a. hvordan tennmekanismen fungerer på dem som har dette, om det enkelt å sette på/ta av kjele etter oppkok, og om deler en raskt kommer borti eller må ta på, er varme. Vektlagt med 20 %.

TOTAL: Samlet vurdering uavhengig av pris.

Primus EtaSolo Fenix

Outdoor Norge AS, tlf. 61 24 69 00, www.primus.no

Pris: kr 999,-

Vekt, brenner og kjele: 385 gram

Oppkok 0,5 liter oppgitt: 2 min. 10 sek.

Anbefalt maksgrense: 0,5 liter pr. oppkok

Med i settet: Brenner m/piezo, kjele m/ varmeveksler, kjelestøtter, vaier for å henge opp brenner, støttebein til gassboks.

Våre målinger på koking: 10 grader vindstille; 3 min. 15 sek., 10 grader og vind; 3 min. 30 sek., -1 grad og vindstille; 4 min. 50 sek.

Kokesystemet gjør det ganske godt med tanke på koketid, tredje beste tid. Takler vind godt. Piezotenneren fungerer ikke optimalt, kjeletrekket er litt løst og sklir ofte ned mot brenneren, utløsermekanismen mellom kjele og brenner kan henge litt og det er fort gjort å brenne seg på fingrene når en skal skille brenner og kjele.

Ikke plass til både støtteben, brenner og gassboks i kjelen under transport.

Kjelestøttene utgjør tre løse metallknekter som det er fort gjort å rote bort. Likevel et system som gir deg mye for pengene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning